Sant Cugat serà la Capital de la Sardana l'any 2022

El reconeixement sardanista a la ciutat s'ha fet públic aquest dissabte a Perpinyà

Sant Cugat del Vallès serà la Capital de la Sardana l'any 2022. Així s'ha fet públic aquest dissabte, 14 de desembre, a Perpinyà, actual seu del projecte.

La designació de Sant Cugat com a capital sardanista arriba després que al mes d'octubre, el Ple Municipal de la ciutat aprovés una moció institucional per donar suport a l'Entitat Sardanista de Sant Cugat en la presentació de la candidatura per ser capital de la sardana 2022-2023.

 

Més info: Sant Cugat presentarà candidatura per ser capital de la sardana '22-'23

La capital de la Sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l'àmbit cultural en els territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana tant a l'Interior com a l'exterior de les fronteres polítiques del país.

Moment en que l'alcaldessa de Sant Cugat recollia el guardó. FOTO: Cedida

Moment en que l'alcaldessa de Sant Cugat recollia el guardó. FOTO: Cedida

A l'acte de nomenament, celebrat al Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà, han assistit l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, acompanyant els representants de l'Entitat Sardanista local.

Tal com ha apuntat la tinenta d'alcaldia, Esther Madrona, aquest diumenge durant la ballada de Sardanes a la plaça d'Octavià, aquest reconeixement "suposa un gran repte per a la ciutat, per aconseguir que la capitalitat sigui un gran acte de ciutat". Així, explica, l'objectiu és "a través de la Sardana, potenciar la vida cultural de la ciutat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem