Sant Cugat torna a estar present a 'La vinya i el vi a Collserola'

Per sisè any consecutiu s'organitzen les jornades per posar en valor el passat agrícola de la serra

Els municipis que conformen el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, entre ells Sant Cugat, organitzen per sisè any consecutiu les Jornades La vinya i el vi a Collserola.

D'aquesta manera, del 10 de maig al 20 de juny es faran diferents activitats a tots els municipis dels Parc i també al Centre d'Informació del Parc, a Vallvidrera, i al Centre d'Educació Ambiental de Can Coll.

L'objectiu de les jornades és reivindicar el llegat patrimonial comú del conreu de la vinya a les muntanyes de Collserola.

La novetat d'enguany és la creació d'un Carnet de fidelitat que premiarà els assistents a una tercera part dels actes programats. A més, es presentarà El llibre del vi, traduït per primer cop traduït al català i editat per l'editorial Entrecomes de Barcelona.

Aquest és el XIVè llibre de l’enciclopèdia la Història Natural, escrita per Gai Plini Segon, al segle I dC, que reuneix tot el saber del seu temps sobre la vinya, la viticultura i el preuat i valorat suc obtingut de la fermentació del raïm.

Les activitats a Sant Cugat

Les activitats a Sant Cugat seran el dia 17 a l'entorn del Celler Modernista. FOTO: Artur Ribera

El diumenge dia 17 de maig es concentren les activitats de les jornades a Sant Cugat. Se n'han organitzat dues. La primera, la gimcana Ser un bon pagès. Una activitat per conèixer el passat agrícola de Sant Cugat, familiar i gratuïta que començarà a les 10.30 hores al Celler Modernista.

D'altra banda, a les 12 hores es farà una visita guiada al Celler Modernista. Una activitat gratuïta que finalitzarà amb la presentació de El Llibre del vi de Plini el Vell.

Ambdues activitats s'emmarquen també en la commemoració del Dia Internacional dels Museus.

 
Comentaris

Destaquem