La Taula d'Escriptors a Sant Cugat ha estat una trobada de talent, cultura i germanor

Xavier Bosch, Gina Estapé, Piti Español o Nina han estat alguns dels autors santcugatencs presents a la rambla del Celler

Sant Cugat és una ciutat amb molt talent, i la Taula d'Escriptors Locals ho demostra any rere any. Enguany, el TOT Sant Cugat celebra la desena edició i, com bé ha dit l'escriptor Xavier Bosch, "una cosa que fa 10 anys que es fa, vol dir que ja és una tradició". Un moment de troballa, on s'han reunit 53 escriptors santcugatencs per firmar les seves obres i conèixer als lectors.

Aquest és el tercer any que la Taula d'Escriptors té lloc a la rambla del Celler, ja que els seus inicis van ser a la plaça dels Quatre Cantons. Tanmateix, la gran demanda d'autors i la consolidació de l'esdeveniment van convenir celebrar-ho en un espai més ampli. "Com a novetat, aquest any hem incorporat un escenari per poder fer entrevistes i conversar amb alguns dels autors" ha explicat la directora del TOT Sant Cugat Laura Grau, qui juntament amb la directora adjunta, Àgata Guinó, han portat el fil de les entrevistes en dos torns.

10a Taula d'Escriptors a Sant Cugat. Foto: Lali Puig

Per l'escenari han passat autors com Gina EstapéDeliciosamente Cíclicas–, Daniel RomaníCatalunya amb patí de vela–, Piti Español Memòria de tots tres–, Xavier Bosch32 de març–, Teodor de Mas Fer diners– o Nina i Carla JoverLa meva veu. "Segurament tenim el rècord mundial d'escriptors per metre quadrat a Europa, que 53 autors i autores hàgim escrit una obra publicada l'últim any és insòlit en una població que no arriba a 100 mil habitants" ha declarat Bosch.

La diretora del TOT, Laura Grau, i l'escriptor Xavier Bosch. Foto: Lali Puig

La diretora del TOT, Laura Grau, i l'escriptor Xavier Bosch. Foto: Lali Puig

Segons els autors de Ara que som joves, "el poble és per on es comença tot", i és per això que valoren iniciatives com aquesta que serveixen d'altaveu per als autors. A més, també han considerat que amb la seva obra ocupen "una escletxa de mercat que ara mateix és orfe de creació de contingut, de gent jove per a gent jove". I és que a la Taula d'Escriptors hi ha per a totes les edats i per a tots els gustos, des de cuina, economia i salut, fins a novel·la, contes i assaig.

Nina, una de les autores de La meva veu, ha descrit com a "necessària" una iniciativa com aquesta, perquè "alimenta la vitalitat de Sant Cugat i dona suport al talent local". Per una altra banda, Gina Estapé, ha valorat la reunió d'escriptors que suposa l'esdeveniment i la posada en comú del talent: "Coneixes a altres escriptors de la ciutat, que han escrit llibres com tu, i comparteixes l'experiència".

10a Taula d'Escriptors. Foto: Lali Puig

10a Taula d'Escriptors. Foto: Lali Puig

En un cap de setmana previ a la celebració del llibre i la rosa, la diada de Sant Jordi, el TOT Sant Cugat dona un espai als autors locals perquè tinguin el seu moment. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha valorat positivament la troballa cultural: "Cada convocatòria hi ha més autors i això ens demostra que aquesta és una ciutat on tenim a molta gent que es dedica a escriure i, a més, de gèneres molt diversos".

La Taula d'Escriptors ha comptat amb el patrocini d'Amat Cultura, la col·laboració d'Òmnium Sant Cugat i la llibreria La Salvatge, on la gent ha pogut anar comprant els llibres dels escriptors presents.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem