'Sant Cugat Confidencial', un llibre de 9 relats de ficció sobre Sant Cugat

La ciutat ja compta amb un llibre de ficció sobre històries que passen a Sant Cugat, Sant Cugat confidencial, de l'editorial multistudioBOOKS. El llibre s'ha presentat aquest dimecres, 19 d'abril, a la sala d'actes del Museu de Sant Cugat. Piti Español, florestà i guionista de cine i televisió, és l'impulsor del projecte, que, segons ell, la idea va sorgir fa deu anys quan va pensar a agafar escriptors de Sant Cugat, de diversos perfils, per fer contes de tota mena que tinguessin relació amb Sant Cugat. Ha explicat que "volia fer quelcom diferent, divertit". Tot i això, la primera setmana de la sortida, es van vendre tots els exemplars. Vist l'èxit del llibre, sortirà la segona edició per poder arribar a Sant Jordi. Español va fer referència a una de les frases que va dir l'escriptor Xavier Bosch durant la Taula d'Escriptors del TOT Sant Cugat del passat dissabte per referir-se a la gran acollida a Sant Cugat: "Sant Cugat és una de les ciutats d'Europa amb més escriptors per metre quadrat". Bosch pot tenir raó, ja que a la Taula es van vendre més de 200 llibres dels 53 escriptors locals que s'hi van acollir.

Presentació del llibre 'Sant Cugat confidencial' abril 2023. FOTO: TOT

Presentació del llibre 'Sant Cugat confidencial' abril 2023. FOTO: TOT


"Sant Cugat Confidencial és un projecte on hi ha participat molta gent, i això diu molt de Sant Cugat. Surten racons de la ciutat referents on es combina realitat i ficció i es reforça aquest imaginari de Sant Cugat". Amb aquestes paraules va agrair als autors l'alcaldessa Mireia Ingla durant la presentació. El llibre relata, doncs, 9 contes inventats per 9 escriptors, tots ells santcugatencs com; Teresa Artigas, Ada Castells, Piti Español, Rodolfo Hoyuelos, Eduard Jener, Àngels Manzano, Ferran Masip, Xavier Moret i Joaquim Oristrell. Eduard Jener, crític d'art escèniques al TOT Sant Cugat i un dels creadors d'un dels contes del llibre, ha destacat la il·lustració de la portada realitzada per Toni Ricart. En ella hi surt una sala d'estar amb unes roses a la taula, unes sabates vermelles tirades pel terra, un TOT Sant Cugat i el Monestir a la finestra. 

Algunes de les històries que apareixen al llibre tracten de temes com, per exemple, una persona es perd per Sant Cugat amb cotxe durant tota la nit, buscant la casa de la seva amant; o que la ciutat es quedi sense habitants menys un; o un altre que explica que al Claustre del monestir hi aparegui una noia màgica amb un somriure encisador; que un jubilat s'enamori, als ferrocarrils, una vegada i una altra; que un afinador de pianos es trobi embolicat en un rodatge de cine fent d'especialista; que una noia òrfena faci amistat amb un porc senglar o que uns exprogres nostàlgics rememorin com era la ciutat quan, no fa res, encara era un poble; o que a Sant Cugat es puguin. El llibre es pot adquirir per 15 euros a les llibreries locals Paideia, La Salvatge i Celler de Llibres. 

Portada del llibre 'Sant cugat confidencial'

Portada del llibre 'Sant cugat confidencial'

El llibre ha estat editat per multistudioBOOKS, una editorial independent amb seu a La Floresta que ha inaugurat la seva col·lecció de narrativa amb el llibre del Piti Español. De fet, Español ha publicat recentment Memòria de tots tres i que va presentar a la sala El Siglo. El TOT va ser-hi i va publicar la crònica.  Piti va debutar com a guionista el 1984 escrivint guions de programes i sèries de televisió per a TVE com Ahí te quiero ver o Tariro, tariro i per TV3 com Oliana Molls i l'astàlec de bronzeLes tres bessones o Estació d'enllaç

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem