El Teatre-Auditori celebra els 30 anys amb la seva bona gent

Joan Aymerich fa 30 anys va posar en marxa aquest projecte amb l'objectiu que Sant Cugat no es convertís en una ciutat dormitori

El Teatre-Auditori de Sant Cugat ha celebrat els seus 30 anys de vida aquest dilluns 25 de setembre amb una sala plena de gom a gom amb la família del TA, per commemorar l'efemèride i gaudir de l'espectacle la Bona Gent de Quim Masferrer.

30è aniversari del Teatre-Auditori. FOTO: Bernat Millet.

Un Teatre-Auditori que va néixer fa 30 anys per tal que Sant Cugat no es convertís amb una ciutat dormitori i per tal d'apropar la cultura als santcugatencs. Així, ho ha explicat l'exalcalde Joan Aymerich, que ha recordat com va ser el naixement de l'equipament fa 30 anys: "Aquest projecte no va ser un caprici, sinó una visió de futur, per tal que Sant Cugat no es convertís en una ciutat dormitori, els ciutadans havien de gaudir d'aquestes activitats i no haver d'anar a buscar-les a fora. Això, es feia pensant en la gent que ja hi vivia, però també amb la que vindria". Finalment, ha agraït als usuaris i als patrocinadors que fan possible aquest projecte, felicitat a tots els treballadors que han treballat al llarg d'aquests anys, els directors, i molt especialment, al primer director, en Tomás Seix, ja que "va saber entendre la filosofia que volíem del Teatre-Auditori i posar en funcionament un equipament molt complex".

Seguidament, l'alcalde Josep Maria Vallès ha iniciat el seu parlament referint-se al Teatre-Auditori com "un bressol d'expressió artística, un punt de trobada per a creadors, intèrprets i espectadors". Ha recordat alguns espectacles que ha viscut el Teatre-Auditori com Històries de Sant Cugat, l'obra que va inaugurar l'equipament. 

30è aniversari del Teatre-Auditori. FOTO: Bernat Millet.

30è aniversari del Teatre-Auditori. FOTO: Bernat Millet.

Després de fer un recorregut per tots els tipus d'espectacles que ha acollit el Teatre-Auditori, Josep Maria Vallès concloïa: "aquest teatre ens ha aplegat per a convidar-nos a la reflexió, a l'alegria, però sobretot a convertir experiències espectaculars." D'altra banda, també ha explicat que el teatre de La Unió tornarà a obrir les seves portes, conservant l'esperit de poble i alhora amb les eines i recursos més innovadors d'arreu del país, "serà un espai de mitjà format que donarà cabuda a una programació més propera". Per acabar, ha agraït a totes les persones que fan possible aquest projecte i ha anunciat que Maria Farriol, tècnica de cultura de l'Ajuntament, assumirà les tasques de direcció de manera transitòria fins que es faci un nou concurs.

Més info: Maria Farriol serà la directora transitòria del Teatre-Auditori

Finalment, s'ha fet un reconeixement a persones i entitats que han estat involucrades en el projecte cultural del Teatre-Auditori de Sant Cugat, com treballadors que fa 30 anys que hi són, directoras del Teatre, els alcaldes que han apssat per la ciutat aquests 30 anys, regidors de cultura i mitjans de comunicació. Després dels parlaments ha estat el torn de l'espectacle Bona Gent de Quim Masferrer, on el públic ha estat el protagonista fent-lo participar i en el que personatges com l'alcalde, Dolors Vilarasau, directora de teatre, Josep Pros de la desapareguda ferreteria El pont, Ramon Grau, editor del TOT, entre altres. La celebració ha finalitzat amb una bufada d'espelmes conjunta.

Els 30 anys s'han celebrat amb pastís FOTO: Ajuntament

Els 30 anys s'han celebrat amb pastís FOTO: Ajuntament

 

Les persones reconegudes

 

Alcaldes

Joan Aymerich
Lluís Recoder
Mercè Conesa

Regidors de cultura
Àngels Ponsa
Àngels Solé
Xavier Escura
Sílvia Solanellas
Esther Madrona
Núria Escamilla (Actual regiodra)

Gent de la cultura i patrocinadors
 Dolors Vilarasau
Josep Ferrer
 Eduard Jener
Alex Galí, Fundació DAMM
Ton Lladó, de Vins Noé
Mireia Sabaté, 

Extreballadors i treballadors
Pep Tugues
Maria Angels Granados
Natalia Palau
Aurelia Sebastià
Marc Urquizu
Pau Rueda
Carles Pujol
Àlex Bernal

Mitjans de comunicació
Cugat Media
TOT Sant Cugat
Televisió de Sant Cugat
Nació Digital
El Cugatenc


Quim Masferrer (Actor)
Marina Romero (periodista)

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem