Maria Farriol serà la directora transitòria del Teatre-Auditori

Maria Farriol, tècnica de cultura de l'Ajuntament, assumirà les tasques de direcció de manera transitòria fins que es faci un nou concurs

La direcció del Teatre-Auditori de Sant Cugat està a punt de desencallar-se i Maria Farriol serà la nova directora, tal com va avançar Cugat Mèdia i segons ha pogut confirmar el TOT, amb fons municipals, aquesta direcció l'assumirà la tècnica de cultura de l'Ajuntament de manera transitòria fins que es faci un nou concurs. Segons han informat fonts de l'Ajuntament al TOT, està previst que durant aquesta setmana, la Junta de Govern Local proposi la tècnica de cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat Maria Farriol perquè assumeixi les tasques de direcció de manera transitòria de l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural de Sant Cugat, que inclou, a banda del Teatre-Auditori, també les biblioteques i altres centres culturals.

D'aquesta manera, Farriol substituiria a Gerald Fannon i Maria Àngels Granados, que des de la renúncia forçosa de l'exdirector Pep Tugues, van assumir les tasques de direcció de l'equipament. L'anterior govern tripartit va engegar un concurs públic per escollir nou director amb la voluntat que fos una dona. Un concurs que es va engegar el 2021, però que va quedar aturat. Ara la intenció és que Farriol, qui ja participa en la redacció de la programació del teatre, assumeixi aquestes tasques un màxim de dos anys fins que es torni a fer un altre concurs.

De fet, durant la celebració dels 30 anys del Teatre-Auditori, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha confirmat que aquesta setmana es vol fer el nomenament de la nova directora i que després es començarà a treballar en un nou concurs públic. Preguntat per què no es continua el concurs del tripartit, Vallès ha dit que aquell va quedar abandona i s'haurà de treballar en un nou procediment amb unes bases diferents.

La problemàtica

Arran de la notícia que va publicar Cugat Mèdia, en la qual explicava que la nova directora seria Maria Farriol, l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya va criticar que no s'hagués continuat amb el procediment de concurs públic i que s'escollis una candidata que havia estat descartada en el procés concursal. Fonts municipals expliquen que en l'anterior concurs es va publicar una llista d'admesos i un llistat d'exclosos, i aquests últims van poder presentar al·legacions, com és el cas de Farriol, però que l'antic govern no va acabar el procés, que va quedar penjat. Amb el canvi de govern s'ha decidit aquesta fórmula per no deixar vacant les tasques de direcció de l'equipament que ara es veurien afectades per la baixa temporal de l'actual programador Gerald Fannon. Des del consitori afirmen que l'Associació no s'ha posat en contacte amb ells per contrastar la informació. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem