El Teatre-Auditori presenta programació: Sergio Dalma, Suu i Paz Padilla i molts més

Al setembre es podran comprar les entrades

Arrenca un curs "normalitzat" al Teatre-Auditori de Sant Cugat. No només per la situació sanitària, sinó per la recuperació de catxet. Dimarts 5 de juliol s'ha presentat la programació per a la primera meitat, de setembre a gener. S'hi inclouen espectacles de tots les gustos i per a totes les edats.

Des de la presentació, la periodista Maria Cusó ha recomanat Safo Fragmento 36, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, Eliades Ochoa o Los Pazos de Ulloa, entre d'altres. Alguns dels més destacats també són Univers i Ex-libris, obres infantils, o Fondazione Nazionale della Danza Aterballeto.

Durant l'acte de presentació, hi ha hagut dos tastets d'obres: la primera, a càrrec de Pol López, de la interpretació de la poesia de Gabriel Ferrater, Vull subornar la joventut. Una lectura sense adorns que ha deixat embadalit el públic. Després han vingut a despertar l'ambient lla companyia de circ contemporani Pistolet.

Venda d'entrades

A més, enguany es crea un nou abonament, el TA35, que preté allargar l'ajut econòmic als joves que fins ara arribava als 29 anys.

La venda d'aonaments estarà disponible a partir del 8 de setembre, i la d'entrades generals a partir del 14.

Consulta aquí tota la programació del Teatre Auditori de setembre de 2022 a gener de 2023

Apostant pel teatre

En teatre tampoc no ens podrem perdre dues obres que van tenir molt d’èxit durant la passada temporada a Barcelona i que també tenen unes bones dosis d’humor. Estem parlant de Sólo llamé para decirte que te amo de la Cia argentina Banfield Teatro Ensamble i De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda (amb el premi MAX per a Millor Actriu per a Mònica López) d’una de les companyies més aplaudides del moment, La Calòrica, dos muntatges que han estat aclamats pel públic i per la crítica. I, com a contrapunt d’aquesta volguda onada d’humor, tindrem quatre espectacles basats en, o inspirats per la gran literatura, com són: “Una noche sin luna” amb Juan Diego Botto, un espectacle preciós i punyent que ha guanyat dos dels premis MAX més cobejats – Millor Espectacle i Millor Actor; Los pazos de Ulloa d’Emilia Pardo Bazán amb Pere Ponce i Diana Palazón, entre d’altres, dirigits per Helena Pimenta; “Safo”, una producció del Festival Mèrida, Grec i Teatre Romea sobra la poetessa lírica grega Safo de Lesbos dirigit per Marta Pazos amb Christina Rosenvinge i 7 actrius i La trena, la novel·la bestseller de Laetitia Colombani, adaptada i produïda per La Perla 29.

I com a propostes familiars, hi haurà l’espectacle Ex libris amb la companyia de circ contemporani Voël, un espectacle preciós que ja va captivar el públic a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya i, per a públics més petits, el muntatge L’univers d’Engruna Teatre en el marc del festival internacional d’arts per a la primera infància elPetit. I no oblidem que el Teatre-Auditori, com ja ha anat fent durant els últims 10 anys, també serà un dels escenaris del festival Petits Camaleons amb dos dies de concerts de la mà d’alguns dels millors artistes del país.

Música per a tots els públics

També en el marc del festival Petits Camaleons, i de la mà de Nosonores, s'ofereix el primer concert de música amplificada de la temporada amb els Stay Homas. I, a més del concert de Sergio Dalma comentat anteriorment, es podrà gaudir d’un concert de la carismàtica María Peláe, programada en el marc del marc d’activitats del dia internacional contra les violències masclistes, i, en el marc del 54 Voll-Damm Festival internacional de Jazz, Eliades Ochoa celebrant els 25 anys del Buena Vista Social Club i els vibrants i policromàtics Soweto Gospel Choir, així com la Susana Ventura àlies Suu presentant el seu nou disc “Karaoke”, una proposta pensada més específicament per a públics joves.

Simfònica: 6 concerts amb 3 orquestres

Com a proposta simfònica, hi haurà 6 concerts de la mà de tres orquestres diferents. L’OSSC amb el Rèquiem de Fauré, Quadres d’una exposició de Mússorgski i el tradicional Concert de Nadal (solistes), dos concerts de la mà de la Franz Schubert Filharmonia- un programa Dvorak i Chopin amb el mundialment aclamat pianista croat Ivo Pogorelich i Les millors BSOs de Disney (Frozen, El rei lleó, Aladdin, La bella i la bèstia, La sireneta...) dirigit per Marc Timón i amb 4 cantants solistes. I, pèr últim, l’Orquestra Simfònica del Vallès amb el concert Homenatge a Ennio Morricone & Nino Rota en homenatge al compositor romà que va compondre més de 500 bandes sonores (“La missió” de Roland Joffé, “Cinema Paradiso” de Giuseppe Tornatore, “Dies del cel” de Terrence Malick) i al milanès Nino Rota, també autor de la música de moltes aclamades pel·lícules (“Il gattopardo” de Visconti, “Roma” o “Amarcord” de Fellini, “El padrino” de Francis Ford Coppola…).

Òpera al Teatre-Auditori

La primera entrega de la nova temporada d’òpera serà Don Giovanni de Mozart al novembre, i el trio d’òpera es completarà amb Madama Butterfly al febrer i Il trovatore al maig de 2023.

Tres tipus de dansa

En dansa, hi haurà tres propostes molt diverses. A principis de novembre, podrem veure un programa mixt que combina dansa clàssica i contemporània amb Llac dels cignes i Tongues respectivament, de la mà de Chase Johnsey i el Ballet de Barcelona. Cap a finals de novembre, el teatre-Auditori tornarà a ser amfitrió de la gala de dansa Ballarins catalans al món, enguany amb la seva 5a edició, una proposta que atreu molt públic jove i amant de la dansa. A falta d’una companyia nacional al país, molts ballarins es veuen obligats a deixar la seva terra natal i treballen a prestigioses companyies arreu del món i aquesta gala ens mostra la seva excel·lència i elegància. I finalment, al gener, tindrà lloc la reconeguda companyia italiana Fondazione Nazionale della Danza Aterballetto amb un programa anomenat Golden Days amb coreografies de Johan Inger i música de Patti Smith, Tom Waits i Keith Jarrett.

Any Ferrater: un clam a la poesia

Com s'ha esmentat abans, amb motiu del 100è aniversari del naixement i el 50è de la mort del poeta Gabriel Ferrater, el 22è Festival de poesia a Sant Cugat s’inaugurarà amb l’espectacle Vull subornar la joventut d’Andreu Gomila amb l’actor Pol López i dirigit per Pau Carrió. La producció de l’espectacle ha estat una col·laboració especial entre el Festival Internacional de Poesia de Barcelona i el nostre.

I, finalment, s'obre un espectacle descrit pel doctor Eduard Estivill, membre i cofundador del grup Falsterbo, com “un espectacle intergeneracional”. Amb Paf el drac màgic, Falsterbo diu adéu a 53 anys de trajectòria amb una gira especial de concerts arreu del país. El grup ha decidit posar punt final a la seva trajectòria amb un disc i una gira, i un clar fil conductor - aquell temible però entranyable drac d’una cançó que tots coneixem i que els ha acompanyat des dels seus inicis

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem