Tornen les lectures de la llegenda del màrtir Cugat

L'obra es representarà aquest diumenge 26 de juliol a les 21:30 al Claustre del Monestir

Aquest diumenge 26 de juliol torna la 12a edició de la lectura dramatitzada El màrtir Cugat. Una obra escrita per Josep M. Jaumà i dirigida per Xavier Tor. La cita arriba com cada any la vigília de l'onomàstica del sant que dona nom a la ciutat.

La dramatització recrea, a cavall entre la història i el mite, la vida i la mort de Sant Cugat, el màrtir cristià que va donar nom a la nostra ciutat. La vida del màrtir Sant Cugat presenta molts trets llegendaris, però el cant IV del Peristephanon de Prudenci presenta referències al martiri del sant a Barcelona que indiquen que va existir. Es creu que el seu martiri va ocórrer a Barcino entre l’any 305 i 306.

Més info: La llegenda de Cugat torna a ressonar al claustre del Monestir

La representació va a càrrec d'una desena d'actors i actrius: Carles Cano (Cugat oficial); Eulalia Cortijos (Muller de Cugat); Xavier Tor, (Pretor Dacià); Rubén Medina (Soldat Valentí); Xajo Gorina (Soldat Valeri); Pere Pahisa (Ancià Octavià); Montse Noales (Inoa); Pau Cardoner (Tor, fill d'Octavià); Salvador Fenollar (Medir); Esther Pané (Jafra); Esteve Gorina (Noi); Encarna Adelantado (Dona).

Per garantir la seguretat per la COVID-19 i evitar aglomeracions, es podrà accedir a l'interior del claustre a partir de les 20:45h. Es prendran les dades del públic a l'entrada i no cal fer reserva prèvia.

L'entrada és lliure amb donatiu voluntari a Càritas Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem