Un Concert de Sant Jordi molt català

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el tradicional Concert de Sant Jordi el dilluns 23 d'abril a les 21 hores al Teatre-Auditori

La música catalana serà la protagonista del Concert de Sant Jordi d'aquest any que, com ja és tradició, ofereix l'Orquestra Simfònica Sant Cugat al Teatre-Auditori. Un concert, amb aquesta peculiaritat que, segons Xavier Escura, regidor de Cultura, “ens ofereix la possibilitat de presentar i conèixer els creadors del nostre país que poques vegades són prou reconeguts”.

Durant l'acte de presentació del Concert, celebrat dimecres 11 d'abril, el director de l'OSSC, Josep Ferré, ha detallat el programa que seguirà el Concert de Sant Jordi, tot destacant que “no s'ha escollit la música perquè sigui catalana, sinó perquè és música espectacular i ens agrada”.

El Concert
L'aplec, del compositor sabadellenc Agustí Borgunyó, obrirà la primera part del concert, per continuar amb la peça Scherzo de Joan Lamote de Grignon, i tancar aquesta primera part amb Mil·lenarium, de Joan Albert Amargós, una peça creada expressament pel mil·lenari del Monestir de Sant Cugat, i feta d'acord amb la instrumentació que tenia en aquell moment l'OSSC.

La segona part començarà amb una estrena, la de l'obra Col·lage natural, del jove compositor Jordi Nus, guanyador del Concurs anual de composició de música simfònica, organitzat per la Fundació Música Simfònica i de Cambra amb la col·laboració de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Una peça que, com ha destacat Jordi Piccorelli, director de l'Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya, “vol transmetre un paisatge sonor, aportant un contingut molt de la terra, molt català, amb una música molt agradable”.

Tot seguit s'interpretarà la Sardana Empúries, d'Eduard Toldrà, coincidint en el 50è aniversari de la seva mort. Una sardana creada expressament per a orquestra. Per continuar després amb dos petits homenatges a dos compositors, morts recentment, que van fer moltes creacions per a l'OSSC. El primer homenatjat serà Josep Carbonell, interpretant la Suite concertant Cugateries, la seva part Sant Cugat de festa. El segon homenatjat serà Agustí Cohí Grau, de qui se n'interpretarà la Jota de Falset.

El punt i final el posarà la sempre emocionant Sardana Juny, de Juli Garreta, per rubricar el concert amb l'estrena de la versió orquestrada de Salvador Brotons de el Cant de la Senyera. El mateix Salvador Brotons serà l'encarregat de dirigir aquesta obra a l'escenari santcugatenc.

Entrades
Per assistir al Concert de Sant Jordi, es poden adquirir les entrades a les taquilles del Teatre-Auditori, de dimarts a divendres de 10 a 12 hores, i de 17 a 19 hores, i els dissabtes de 12 a 14 hores. També es poden adquirir per telèfon (935891268) o bé per internet, a la pàgina web del Teatre-Auditori.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem