Una artista santcugatenca denuncia que li han plagiat l'obra

El presumpte plagi es materialitza en un mural que un artista lleidatà va pintar a les parets de l'església de Sant Joan Baptista de Planells

L'artista santcugatenca Pepa Curriu ha denunciat que la seva obra i "l'essència" del seu estil pictòric, ha estat plagiat. Per això, va posar el cas en coneixement d'un grup d'advocats especialitzats en la qüestió i, tot i que reconeix que, de moment, no té intenció d'arribar a judici, ja ha enviat un burofax al presumpte plagiador per establir contacte. "No vull diners, només vull que es reconegui la meva feina", diu Curriu al TOT Sant Cugat.

El cas del presumpte plagi

Pepa Curriu fullejava fa unes setmanes La Vanguardia, i en aturar-se davant d'una fotografia de l'església de Sant Joan Baptista de Penelles, un poble lleidatà conegut per l'art urbà que s'hi practica, va tenir clar que les parets de l'interior de l'edifici estaven pintades utilitzant el seu estil. Posteriorment va traslladar-se a Penelles, on va corroborar que, a parer seu, l'havien plagiat.

Un quadre de Pepa Curriu

Un quadre de Pepa Curriu

Un dels quadres de Pepa Curriu. FOTO: Cedida

Un dels quadres de Pepa Curriu. FOTO: Cedida

L'artista que va pintar l'església és Berni Puig, qui assegurava en declaracions al Diari Segre que estava "molt sorprès" i que no coneixia de res a Curriu, ni la seva obra. Curriu, però, afirma que quan va fixar-se en la trajectòria i les obres de Puig, va veure que "no tenien res a veure" amb les parets de l'església. "Sembla pintat per una altra persona", apunta la santcugatenca al TOT.

Les parets de l'església de Sant Joan Baptista de Penelles. FOTO: Cedida

Les parets de l'església de Sant Joan Baptista de Penelles. FOTO: Cedida

Pepa Curriu

Pepa Curriu va iniciar els seus estudis a l'Escola d'Art de Sant Cugat del Vallès, i es va graduar en Pintura a l'Escola Superior d'Art i Disseny La Llotja, de Barcelona. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives, ha estat professora de dibuix i pintura i per sobre de tot, ha explorat nombroses i diverses tècniques pictòriques.

Pepa Curriu, pintora santcugatenca. FOTO: Cedida

Pepa Curriu, pintora santcugatenca. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem