La vida de Rita Hayworth fora dels focus de Hollywood, al llibre de Víctor Alexandre

Com a guanyadora del Premi Ciutat d'Alcoi de Teatre Pep Cortés 2022 s'ha propiciat l'edició de l'obra de l'escriptor santcugatenc

Centrada en l’etapa final de la vida de l’estrella de Hollywood Rita Hayworth, l’obra de teatre Jo no volia ser Rita Hayworth, de l’escriptor santcugatenc Víctor Alexandre, ja està disponible a les llibreries en format de llibre. L’obra va ser la guanyadora del XLVIII Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés, el que ha possibilitat que s’editi i es publiqui.

Més info: Víctor Alexandre guanya el XLVIII Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés

El santcugatenc Víctor Alexandre va escriure l'obra que, tot i ser una història dels anys vuitanta del segle XX, està plena de problemàtiques que continuen sent d'interès i preocupació social. Episodis de la vida de l'actriu com la malaltia de l'Alzheimer, els abusos sexuals a menors, la violència masclista i la sexualització de les dones a la indústria cinematogràfica a Hollywood continuen preocupant la societat avui dia. L'any passat, 2022, l'obra va ser guardonada per unanimitat del jurat amb el Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi que organitza l'Ajuntament de la ciutat, amb el qual el van dotar amb 8.000 € i l'edició posterior de l'obra premiada.

Rita Hayworth rere els focus

L'obra, Jo no volia ser Rita Hayworth, se centra en l'etapa final de la vida de l'actriu Rita Hayworth, quan els metges, finalment, van descobrir que patia Alzheimer, una malaltia molt boirosa i desconeguda fins a finals del segle XX. L'Alzheimer que l'actriu va començar a patir als 40 anys va ser malinterpretat com a alcoholisme i manca de disciplina professional generant hostilitat cap a ella entre els directors, productors i els seus companys, actors i actrius. El fet que aquesta malaltia respecti els records més antics va significar per Rita haver de reviure els episodis més esfereïdors de la seva vida. Alexandre desemmascara l'actriu fora dels focus i les pretensions de Hollywood mostrant la versió més humana d'una de les actrius més emblemàtiques de l'època daurada del cinema estatunidenc.

Coberta 'Jo no volia ser Rita Hayworth'

Coberta 'Jo no volia ser Rita Hayworth'

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem