Dolors Vilarasau: Qui ha fet del teatre una manera d’entendre la vida

La directora de teatre santcugatenca, protagonista de la sèrie de 'Retrats santcugatencs' d'aquesta setmana

Dolors Vilarasau és sinònim de teatre. Ha dirigit més d’una cinquantena d’espectacles, alguns tan emblemàtics com Pedra i sang o aquell Històries de Sant Cugat que el 1993 inaugurà el Teatre-Auditori. Va començar fent teatre com a intèrpret, primer a l’Agrupació Maragall i també a l’Institut del Teatre. Abans de dedicar-se a la direcció, de ben joveneta va col·laborar amb Ràdio Barcelona fent guions de teatre infantil radiofònic. Va dirigir el seu primer espectacle amb només 19 anys, Muntatge poètic, i posteriorment va formar la Cia. Tetretatre.

Considera que el teatre pot canviar moltes coses: “Pot canviar el món, la mentalitat de les persones, el progrés, l’humanisme. A mi potser no m’ha fet guanyar molts diners, però el teatre m’ha fet créixer com a persona”. Defuig de l’etiqueta de localista: “Em sento molt arrelada a Sant Cugat, però això no vol dir que també sigui ciutadana del món. Ser local no és localista”. Li agrada treballar en espais singulars i també acostuma a explorar el teatre multidisciplinari. La seva formació en lletres –va estudiar també Filosofia i Lletres– li va donar una visió més global del món de l’espectacle: “Per exemple, he fet moltes obres basades en textos poètics o literaris”. També té una importància cabdal en la seva trajectòria el Monestir: “Ha estat el meu hàbitat. Gairebé he dirigit en tots els racons del Monestir, excepte en l’església”.

Presideix Amics de Pedra i Sang, associació que promou i defensa la cultura local. És santcugatenca de tota la vida, de Cal Ferrer, i diu que troba a faltar les olors, “les olors que rememoren la meva infància”. A més del teatre i la cultura, li agrada caminar pel bosc, collir bolets –quan n’hi havia–, la lectura, els animals, menjar i beure bé.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem