Un 9% dels negocis de restauració de Sant Cugat han hagut de tancar definitivament

El col·lectiu de restauració i l'oci nocturn de Sant Cugat ha fet una enquesta a 105 restauradors i negocis d'oci nocturn que representen 127 negocis

El 9% dels negocis de Sant Cugat han hagut de tancar després del primer confinament i dels que estan actius, el 40% creu que tenen una probabilitat mitjana o alta de tancar en els 6 mesos vinents. Aquestes males dades per a l'economia local es desprenen d'una enquesta realitzada pel col·lectiu de restauració i l'oci nocturn de Sant Cugat, un qüestionari fet a 105 restauradors i locals d'oci nocturn que representen 127 negocis. Aquesta enquesta, que s'ha fet pública aquest dilluns 26 d'octubre, no inclou com està afectant els negocis d'aquest sector el tancament decretat de la Generalitat d'aquest octubre, to i que almenys un 56% dels negocis hauran de demanar nous préstecs per poder finançar aquest nou tancament.

Altres números que posen de manifest el difícil moment que està vivint el sector de la restauració i l'oci nocturn de Sant Cugat, segons la mateixa enquesta són que les vendes dels locals han caigut una mitjana d'un -37%. A més, el 51% dels negocis estan acumulant pèrdues, i la majoria d'aquests han hagut d'endeutar-se. Una altra dada preocupant que fa que la cadena de pagaments es trenqui és que el 34% dels locals tenen mensualitats dels lloguers enrederides.

Entre altres, els restauradors demanen la reobertura dels seus negocis, la qual cosa sembla que no serà imminent, ja que aquest mateix, dimarts, 27 d'octubre al matí, la consellera de Salut, Alba Vergés, en declaracions a la SER, ha dit que veia difícil aixecar les restriccions, que haurien d'acabar aquest divendres 30 d'octubre, quan finalitzen les dues setmanes anunciades inicialment. "La restauració i oci nocturn de Sant Cugat, som conscients de la responsabilitat sanitària dels nostres locals, havent implantat totes i cada una de les mesures necessàries per a garantir la seguretat dels nostres treballadors i els nostres clients. Tot i així ens veiem abocats a un tancament de les activitats, rere les conseqüències de l'estat d'alarma i després d'enfrontar-nos a 4 mesos molt durs per intentar sobreviure", manifesta aquesta agrupació.  

Des del col·lectiu, una de les portaveus i propietària de la discoteca Moon Sant Cugat. Laura Garcia, ha manifestat el drama que està vivint el sector. "Ens han acusat amb el dit. Hem hagut de veure com els polítics es barallaven entre ells". I ha destacat que no es parla de tests ràpids, rastrejadors ni d'ampliació de personal sanitari per combatre la pandèmia.

Laura Garcia en la roda de prema FOTO: Cedida

Laura Garcia en la roda de premsa 

D'altra banda, el col·lectiu ha agraït el suport de l'Ajuntament. "Se'ns ha escoltat des del principi", ha dit Garcia. Tot i això demanen més ajuda de les administracions "Volem lluitar, volem tirar endavant, aguantar i posar tot de la nostra part en aquesta crisi; però no podem fer-ho sols. Necessitem ajuda de les administracions, tant econòmiques com de gestió eficaç de la pandèmia i necessitem la complicitat i suport de tots els veïns de la nostra ciutat"

Algunes de les propostes que demana el sector són la reducció de taxes i l'exoneraments de tributs municipals, entre altres. També es demana a l'Ajuntament que tingui més mà dura entre aquelles persones que consumeixen alcohol a la via pública. A més, des del col·lectiu s'insta l'Ajuntament de Sant Cugat a ser pioner i exigeixi a la Generalitat i a l'Estat ajudes immediates pel sector i un pla sanitari.

Totes les propostes

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem