Arrenquen les eleccions a la Cambra de Terrassa amb dos rivals

Tots els empresaris i autònoms de Sant Cugat poden votar a les eleccions a la Cambra de Terrassa

Aquest divendres 15 de setembre arrenquen les eleccions a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, que integra també el territori de Sant Cugat. Entre el 15 i el 19 de setembre, les votacions són de manera telemàtica, mentre que el 20 de desembre hi haurà una jornada de votació presencial a la seu de l'entitat empresarial. La Cambra és una institució que representa tots els empresaris i autònoms de la demarcació i la seva tasca és oferir servei i suport a aquestes empreses. La votació ja està activada per internet

Així, tots els empresaris i autònoms santcugatencs poden participar a les eleccions a la Cambra, que serveixen per escollir 35 de les 45 vocalies del ple. Cinc membres més del ple són proposats per les patronals i els últims cinc són representants de les empreses que aporten més diners. Després, serà el ple el qui esculli el president de la Cambra entre els seus membres. Cada elector, en total hi ha un cens amb 34.547 empreses, i autònoms i autònomes, pot votar pel representant del seu epígraf d'activitat. Consulta el cens

Lluita a dos

Dues candidatures aspiren a governar la Cambra de Terrassa els pròxims anys: La Teva Cambra, amb la proposta continuista de l'actual president, Ramon Talamàs; i Eines de País, el projecte impulsat per l'Assemblea Nacional Catalana i liderat per Natàlia Cugueró. Tot i que han governat plegats durant l'últim mandat, ara han volgut marcar perfil propi. 

Durant la campanya, Talamàs ha reivindicat la seva tasca al capdavant de la institució els últims quatre anys: “Hem revitalitzat l'entitat en favor del teixit empresarial, hem tingut una constant interacció amb les empreses”. A més, es reivindicava com una “candidatura potent” i amb el suport de les principals organitzacions empresarials del territori, com Cecot o la mateixa Sant Cugat Empresarial.

Més info: Talamàs mostra el suport de Sant Cugat Empresarial per presidir la Cambra de Terrassa

Per la seva banda, des d'Eines de País s'han posicionat com la candidatura de les petites i mitjanes empreses. “Ens presentem per canviar la història. Fa 137 anys que manen unes elits”, va proclamar Natàlia Cugueró, que emfatitzava: “Si el cens està representat per pimes, no té cap sentit que el ple hi predominin les empreses més grans, que hi van per treure més aviat beneficis personals. Volem renovar la institució, que ha defensat els interessos de quatre grans empreses i les grans patronals”.

Més info: Rius (Eines de País): "La Cambra de Terrassa sempre ha estat un lobby de grans magnats"

La delegació de Sant Cugat

Pel que fa a Sant Cugat, una de les qüestions que ha estat rellevant durant la campanya ha estat el tancament de la delegació de la Cambra de Terrassa a Sant Cugat, executat per l'actual junta presidida per Ramon Talamàs. “Vam tancar la delegació de Sant Cugat, només es feien tràmits de certificats d'origen. Durant la pandèmia, ho vam passar tot a Terrassa. I vam veure que es podia fer digitalment i més barat. Més que tancar-la, la vam passar a la plataforma digital”.

En canvi, des d'Eines de País aposten per reobrir-la i critiquen la "recentralització" a Terrassa. "S'havia de mantenir la delegació de Sant Cugat i obrir-ne de noves. S'ha de donar més veu a tot el territori", defensava Sun Rius, exdelegada de la Cambra a Sant Cugat i membre d'Eines de País. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem