El BBVA assegura que mantindrà una seu operativa a Sant Cugat

El BBVA defensa que l'OPA hostil presentada aquest dijous per adquirir el Banc Sabadell és "excepcionalment favorable” per als accionistes de l'entitat catalana

El BBVA defensa que l'OPA hostil presentada aquest dijous per adquirir el Banc Sabadell és "excepcionalment favorable” per als accionistes de l'entitat catalana i manté la "doble seu operativa" a Sant Cugat del Vallès i a Madrid. El banc basc assegura que tindrà “impactes financers molt positius gràcies a les sinergies rellevants i a la complementarietat i excel·lència” de les dues entitats. En aquest sentit, recalca el lideratge en pimes del Sabadell i el de la banca minorista del BBVA.

Més info: El BBVA anuncia una OPA hostil per fer-se amb el control del Banc Sabadell

El president del BBVA, Carlos Torres, insisteix que l’oferta és “extraordinàriament atractiva” i apunta que, en cas de produir-se l’absorció, suposaria “una capacitats addicional de concessió de crèdit de 5.000 milions a l’any a Espanya”. A la vegada, donarà lloc a un "dels millors bancs europeus", amb un quota de préstecs al voltant del 22% a l'Estat (14,8% BBVA i 8,1% Banc Sabadell). 

El banc detalla que els accionistes del Sabadell tindran un 16% de participació de l'entitat resultat. També informa que se’n beneficiaran els del BBVA amb un millora sobre el 3,5% un cop es facin els estalvis associats i recorda que "seguirà compromès" en distribuir qualsevol excés de capital per sobre del de 12%. 

Més info: El Banc Sabadell rebutja l'oferta d'absorció del BBVA

El BBVA defensa que l'adquisició es traduirà "en més finançament per a empreses i famílies i una major contribució a les arques públiques via impostos".  El banc que presideix Carlos Torres assegura que vol "preservar el millor talent d'ambdues entitats" i les decisions per integrar les plantilles "es guiarà per principis de competència professional i mèrits, sense adoptar mesures traumàtiques i amb totes les garanties". Així mateix, calcula que la integració tecnològica s'allargui més enllà d'un any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem