Catalana Occident es canvia el nom per Occident

El Grup Catalana Occident va registrar un benefici net de 542,6 milions d'euros el 2022

El Grup Catalana Occident, amb les oficines centrals a Sant Cugat, canviarà el seu nom i passarà a dir-se Occident. La companyia d'assegurances va ser una de les primeres grans empreses a instal·lar-se a Sant Cugat, quan el 1971 va inaugurar les seves oficines corporatives a Sant Joan i que estaven inspirades en el seu logo.

El canvi de nom s'emmarca en un procés de fusió de les diferents empreses que operen dins del grup: Seguros Catalana Occidente, Plus Ultra Seguros, Seguros Bilbao i NorteHispana Seguros). L'objectiu és simplificar l'estructura i guanyar eficàcia i es preveu també una retallada de 550 llocs de treball en baixes voluntàries durant dos anys. 

Més info: Catalana Occidente retallarà mig miler de llocs de treball

Els orígens d'Occident han estat lligats al territori. Quan es va fundar, el 1864, es va anomenar Sociedad Catalana de Seguros i era coneguda com La Catalana. Amb el canvi de nom, cau la referència a Catalunya. El 2017 va canviar la seu social a Madrid arran del procés independentista, tot i que les oficines centrals s'han mantingut a Sant Cugat.

Més de 500 milions d'euros

El Grup Catalana Occident va registrar un benefici net de 542,6 milions d'euros el 2022, un 15,9% més respecte de l'exercici anterior, quan en va guanyar 468,3. En un comunicat, la companyia asseguradora atribueix la millora dels resultats al creixement sostingut del negoci tradicional i al creixement de la divisió d'assegurances de crèdit.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem