Un centenar de treballadors de Grifols protesten contra els acomiadaments

La farmacèutica catalana amb seu a Sant Cugat preveu un centenar d'acomiadaments a Catalunya

Més d'un centenar de treballdors de Grifols s'han concentrat davant de la seu de la farmacèutica a Sant Cugat per protestar contra els acomiadaments anunciats a la companyia. La mobilització, convocada per Comissions Obreres, ha tingut lloc aquest dimecres, coincidint amb la primera reunió del període de consultes de l'Expedient de Regulació d'Ocupció presentat per Grifols.

Des de Comissions reclamen la retirada de l'expedient. Anabel Pimentel, de CCOO, ha assenyalat que encara les negociacions amb l'objectiu de reduir a zero les retallades. 

La companyia catalana, amb seu a Sant Cugat i especialitzada en la producció d'hemoderivats, va anunciar un pla de retallades de 2.300 acomiadaments a tot el món. D'aquests, 92 afecten les seus de Sant Cugat i Parets del Vallès. L'objectiu de la companyia és aconseguir un estalvi de 400 milions d'euros anuals. Grifols ha anunciat aquesta setmana que va tancar el 2022 amb 6.064 millones de euros de facturació (un 12,4% més que el 2021), mentre que els beneficis es van enfilar fins als 208 milions (10,4% més que el 2021). 

Més info: Grifols anuncia acomiadaments a Sant Cugat

El motiu de les retallades

Pel que fa als arguments de l'empresa per tirar endavant els acomiadaments, Pimentel ha criticat que es justifiquin per motius econòmics quan la farmacèutica ha tancat el 2022 amb un benefici net de 208 milions d'euros, segons s'ha fet públic aquesta setmana.

Quant a la primera reunió entre treballadors i empresa, Pimentel ha admès que "potser sí que es necessiten retallades", però ha demanat que aquestes no afectin els llocs de feina. Amb això, ha insistit que el principal objectiu del sindicat és aturar l'ERO i ha defensat que, en cas que es produeixin els acomiadaments, CCOO treballarà perquè les persones afectades "surtin amb les millors condicions".

Segons ha detallat Pimentel, ara l'empresa i els treballadors tenen un mes de marge per poder arribar a un acord. En cas que no hi hagi entesa, els treballadors acomiadats rebran una indemnització de vint dies per any treballat.

FOTOS: Bernat Millet

 DSC4878
 DSC4874
 DSC4885
 DSC4889
 DSC4886

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem