La ciutat acull la jornada 'Sant Cugat 2030' per saber com serà la ciutat del futur

La jornada, serà gratuïta i oberta a tota la ciutadania i se celebrarà a la sala Clavé de La Unió, finalitzarà amb un diàleg entre l'actual alcaldessa, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder

Sant Cugat acollirà la jornada Sant Cugat 2030 per debatre com serà la ciutat d'aquí vuit anys. La jornada, que organitza el TOT Sant Cugat i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, és gratuïta i oberta a tota la ciutadania i ja no disposa de més aforament. L'acte serà el divendres 27 de maig de 9.30 h a 14.30 h a la sala Clavé de La Unió, amb esmorzar a les 11 h. També i es retransmetrà en streaming.

Sota el títol, Sant Cugat 2030Construint la ciutat del futur. Un nou model de ciutat, la sessió vol donar resposta als diversos reptes en matèria de creixement demogràfic, sostenibilitat i atractiu econòmic. I és que el municipi, una de les ciutat amb la renda per càpita més alta d'Espanya i amb uns nivells d'estudis superior a la mitjana, vol continuar posicionant-se ciutat referent. 

 

Tres diàlegs per entendre la ciutat del futur

La sessió se celebrarà a la sala Clavé de La Unió Santcugatenca i comptarà amb la introducció del geògraf i especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori Oriol Nel·lo que presentarà les rellevants dades de l'evolució de la ciutat en els darrers vint anys, unes xifres que el TOT Sant Cugat donarà a conèixer uns dies abans. Seguidament, serà el torn del debat per entendre el futur de la ciutat es dividirà amb tres ponències protagonitzades per destacas experts en el tema:

  • Ciutat per viure. En aquest diàleg es debatrà quina projecció fem de la ciutat en el seu creixement demogràfic. Com afrontem els reptes d'habitatge, equilibri amb l'entorn i la qualitat de vida. Intervindran el geògraf Oriol Nel·lo, la Comissària adjunta Smart City Expo Word Congress, Cristina Garrido i l'arquitecte i vicedegà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Guim Costa i el CEO de Proddigia Kristian Johansson, i estarà moderat per la directora adjunta del TOT, Àgata Guinó. 

 

  • Ciutat sostenible. Com s'ha d'adaptar la ciutat a tots els reptes i objectius de l'agenda 2030 pel desenvolupament sostenible, igualtat, consum i producció responsable i acció climàtica. La periodista i CEO de l'agència de comunicació sostenible SOGOOD Studio, Sònia Flotats, el coordinador a Respon.cat i soci consultor a Vector5, Josep Maria Canyelles; el fundador i CEO de Solideo Eco Systems, Rafael Reyes, el Vicepresident de Moventia i CEO de Moventis, Josep Maria Martí i el responsable de Programes Ambientals, Àrea d'Acció Climàtica, Diputació de Barcelona, Carles Castell, seran els ponents d'aquest diàleg que moderarà el periodista i col·laborador del TOT Joan Ramon Armadàs. 

 

  • Ciutat pol econòmic. Aquest diàleg girarà entorn de com s'ha d'adaptar la ciutat per continuar sent un pols d'atracció de grans empreses. Quins reptes té la ciutat en el teixit del comerç i de la petita i mitjana empresa. Hi seran presents Jaume Vives, president de Sant Cugat Empresarial; Sun Rius secretària de Sant Cugat Comerç; Sílvia Manzana, emprenedora i , Jordi Bacaria, economista i consultor en desenvolupament local i que moderarà el periodista del TOT i Viaempresa, Bernat Bella. 

 

programa de la Jornada Sant cugat 2030

programa de la Jornada Sant cugat 2030

 

Debat entre alcaldes

La jornada finalitzarà amb un diàleg entre l'actual alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder i que moderarà la directora del TOT, Laura Grau. Els dos polítics abordaran dos dels moments clau en què la ciutat ha hagut de treballar per consolidar un nou model per seguir evolucionant i adaptant-se als reptes amb l'objectiu de continuar i consolidar-se com a ciutat referent sense perdre la seva identitat i essència.

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder FOTO: Arxiu

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder FOTO: Arxiu

 

Segueix la Jornada en directe:

La jornada Sant Cugat 2030, que debatrà com serà la ciutat d'aquí a vuit anys, i de la que ja no queden places per assistir-hi presencialment, es retransmetrà en directe al YouTube del TOT Sant Cugat i per la web del TOT. La jornada està organitzada pel TOT Sant Cugat i compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat i es farà aquest divendres 27 de maig de 9.30 h a 14.30 h a la sala Clavé de La Unió.

Per a més informació: recepcio@totmedia.cat.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem