L'alcaldessa Mireia Ingla i l'exalcalde Lluís Recoder debatran el futur de la ciutat

La sessió 'Sant Cugat 2030', serà gratuïta i oberta a tota la ciutadania i se celebrarà a la sala Clavé de La Unió

La jornada Sant Cugat 2030, la iniciativa que organitza el TOT Sant Cugat i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, per debatre com serà la ciutat en un futur immediat, finalitzarà amb un diàleg entre l'actual alcaldessa, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder que va exercir en el càrrec de l'any 1999 al 2010. La sessió és gratuïta i oberta a tota la ciutadania i ja no disposa de més aforament. L'acte serà el divendres 27 de maig de 9.30 h a 14.30 h a la sala Clavé de La Unió, amb esmorzar a les 11 h i es retransmetrà en streaming. Sota el títol, Sant Cugat 2030Construint la ciutat del futur. Un nou model de ciutat, la sessió vol donar resposta als diversos reptes en matèria de creixement demogràfic, sostenibilitat i atractiu econòmic. I és que el municipi, una de les ciutats amb la renda per càpita més alta d'Espanya i amb uns nivells d'estudis superior a la mitjana, vol continuar posicionant-se ciutat referent. 

 

Després de les xerrades per entendre el futur de la ciutat, el Sant Cugat 2030 s'acomiadarà amb un diàleg entre l'actual alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder. El debat estarà moderat per la directora del TOT, Laura Grau i durant ell els dos polítics abordaran dos dels moments clau en què la ciutat ha hagut de treballar per consolidar un nou model per continnuar evolucionant i adaptant-se als reptes amb l'objectiu de continuar i consolidar-se com a ciutat referent sense perdre la seva identitat i essència.

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder FOTO: Arxiu

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i l'exalcalde, Lluís Recoder FOTO: Arxiu

 

Tres temes per entendre la ciutat del futur

La sessió se celebrarà a la sala Clavé de La Unió Santcugatenca i comptarà amb la introducció del geògraf i especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori Oriol Nel·lo que presentarà les rellevants dades de l'evolució de la ciutat en els darrers vint anys, unes xifres que el TOT Sant Cugat donarà a conèixer uns dies abans. Seguidament, serà el torn del debat per entendre el futur de la ciutat es dividirà amb tres ponències protagonitzades per destacas experts en el tema:

  • Ciutat on viure. En aquest diàleg es debatrà quina projecció fem de la ciutat en el seu creixement demogràfic. Com afrontem els reptes d'habitatge, equilibri amb l'entorn i la qualitat de vida. Intervindran el geògraf Oriol Nel·lo, la Comissària adjunta Smart City Expo Word Congress, Cristina Garrido i l'arquitecte i vicedegà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Guim Costa, i el CEO de Proddigia Kristian Johansson, i estarà moderat per la directora adjunta del TOT, Àgata Guinó.

 

  • Ciutat sostenible. Com s'ha d'adaptar la ciutat a tots els reptes i objectius de l'agenda 2030 pel desenvolupament sostenible, igualtat, consum i producció responsable i acció climàtica. La periodista i CEO de l'agència de comunicació sostenible SOGOOD Studio, Sònia Flotats, el coordinador a Respon.cat i soci consultor a Vector5, Josep Maria Canyelles; el fundador i CEO de Solideo Eco Systems, Rafael Reyes; el Vicepresident de Moventia i CEO de Moventis, Josep Maria Martí, i el responsable de Programes Ambientals, Àrea d'Acció Climàtica, Diputació de Barcelona, Carles Castell, seran els ponents d'aquest diàleg que moderarà el periodista Joan Ramon Armadàs.

 

  • Pol d'atracció econòmica. Aquest diàleg girarà entorn de com s'ha d'adaptar la ciutat per continuar sent un pols d'atracció de grans empreses. Quins reptes té la ciutat en el teixit del comerç i de la petita i mitjana empresa. Hi seran presents Jaume Vives, president de Sant Cugat Empresarial; Sun Rius secretària de Sant Cugat Comerç i delegada de la Delegació de la Cambra de Terrassa per Castellbisbal, Rubí i St Cugat; Sílvia Manzana, emprenedora i membre d'ADE Vallès i Jordi Bacaria, economista i consultor en desenvolupament local i que moderarà el periodista del TOT i Viaempresa, Bernat Bella. 

 

programa de la Jornada Sant cugat 2030

programa de la Jornada Sant cugat 2030

 

Per a més informació: recepcio@totmedia.cat.

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem