Dones empresàries parlen de segell femení a l'empresa a la segona SC Trade Center Talks

L'exnadadora i colíder de Bevalue Sports, Erika Villaécija; la CEO de BHealthy, Marta Puigdomènech i la fundadora de Vila Picklebal, Almudena Lázaro han explicat la seva experiència com a empresàries

La segona edició de les SC Trade Center Talks, el cicle de xerrades que té per objectiu donar veu a les dones esportistes perquè exposin les seves experiències i vivències, ha celebrat la seva segona sessió, entorn les dones esportistes i empresàries. Les SC Trade Center Talks estan obertes a tothom i l'assistència és gratuïta.

A l'acte que s'ha celebrat aquest dijous, 16 de març, al SC Trade Center s'han donat cita l'exnadadora olímpica i colíder de Bevalue Sports, Erika Villaécija; la CEO de BHealthy, Marta Puigdomènech i la gerent i cofundadora de Vila Picklebal, Almudena Lázaro, mentre que el periodista esportiu de TVE, Marc Martín, s'ha encarregat de presentar i portar el fil conductor de la conferència.

Segona xerrada SC Trade Center Talks. 'Dones a l'esport: Empresàries.' FOTO: Bernat Millet.

La directora del SC Trade Center, Alexia Porqueras, ha obert la sessió, i després d'agrair als implicats que fan possible les xerrades, ha posat en valor que "desdel SC Trade Center fem moltes coses maques per les dones empresàries". L'acte també ha comptat amb Elena Vila, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç de Sant Cugat. La titular d'Economia del govern local ha indicat que la xerrada "és important i necessària per a les dones" i que la "influència en l'esport aporta lideratge també a nivell empresarial i els valors del món esportiu es traslladen al món empresarial". Vila ha indicat també que en els darrers anys la "perspectiva de gènere ha guanyat a la ciutat amb el Pla d’Igualtat". 

Esportistes i empresàries

Segona xerrada SC Trade Center Talks. 'Dones a l'esport: Empresàries.' FOTO: Bernat Millet.

D'esquerra a dreta Martín, Puigdomènech, Villaécija i Lazaro FOTO: Bernat Millet.

La plurimedallista Erika Villaécija ha exposat el canvi que va haver d'experimentar quan es va retirar de la competició per entrar en el món laboral ara fa cinc anys. L'olímpica ha explicat que la posada en marxa de Bevalue Sports va respondre a ajudar "a la transició per a quan s'acaba la carrera esportiva dels esportistes", ja que "per qualsevol esportista trobar una cosa que t'apassioni tant com l'esport després de la carrera és molt important i també difícil". Villaécija que actualment és psicòloga hi ha posat en marxa un programa per millorar la tècnica de nadadors amateurs i un altre per nadadors més professionals per millorar els seus entrenaments, ha augmentat que "l'esport té coses boniques pels valors ii l'aprenentatge, però és rellevant saber que el temps de l'esport és lent en un moment que impera la immediatesa, el que pot generar la frustració".

Per la seva banda, Almudena Lázaro ha posat sobre la taula el que fa un any i mig que va començar amb el Pickleball, un esport que "va reinventar la nostra vida personal i professional" en referència a ella i la seva parella. Lázaro va destacar els beneficis d'aquest esport de pala que més creix en el món i que mescla ping-pong, tenis i bàdminton en matèria de cures del cos, cura de la ment i alimentació, uns valors que ella comparteix. La gerent de Vila Pickleball també ha destacat la inclusivitat que suposa aquest espot i que poden "jugar persones de totes les edats".

Segona xerrada SC Trade Center Talks. 'Dones a l'esport: Empresàries.' FOTO: Bernat Millet.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç de Sant Cugat, Elena Vila FOTO: Bernat Millet.

Finalment, Marta Puigdomènech, CEO de BHealthy, ha iniciat la seva intervenció assenyalant que "la vida que ens hem muntat va en contra de la nostra salut" i ha comparat el sedentarisme amb "l'aigua estancada, que és una aigua que s'embruta i s'acaba podrint, i si no ens movem, ens trobem malament i comencem a pensar històries... el 95% de la nostra salut és moure'ns i aquesta és la solució als problemes".  Puigdomènech ha dit que BHealthy va néixer per acompanyar a la dona en l'embaràs i el postpart i que ella "mare i amb la inquietud de saber el que és ser mare, vull un altaveu per arribar a tots els països perquè les mares no estiguin soles a casa seva amb el seu bebè". L'empresària va anar als inicis de la creació de la seva empresa i va dir que a l'haver estudiat INEF "vaig voler ajudar a les dones embarassades i durant el postpart. I ho vaig començar a fer abans de tenir fills i quan vaig quedar-me embarassada i vaig estar a l'altra banda de BHealthy em vaig adonar que teníem una cosa molt potent perquè ho fem per internet i presencial a l'aire lliure, i "intentem que els hi toqui el sol i si pot ser que ho facin descalces".

Pròxima edició: Esport i salut

L'acte ha finalitzat amb l'entrega dels Xandris d'Honor a les conferenciants. Les xerrades, que a la pròxima edició tractarà sobre dones en la salut i l'esport el 25 de maig, estan organitzades pel SC Trade Center Talks, el Cercle de Mares Qgat i M&M Crew, mentre que el TOT Sant Cugat és Media Partner. De la mateixa manera, l'esdeveniment compta amb la col·laboració d'Elia Garden, Teca Sàbat, Crossfit Lynx, Sacum i Navallès.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem