Comença una setmana plena de gastronomia amb Sant Cugat ve de gust

Restaurants, productors i comerciants surten al carrer el pròxim cap de setmana amb aquesta fira gastronòmica de Sant Cugat

Des d'aquest dilluns la ciutat acull la fira enogastronòmica del 27 de març al 2 d'abril, Ve de gust. Durant tota la setmana, els restaurants de la ciutat oferiran un menú especial amb el millor de la seva cuina i, durant el cap de setmana, els establiments sortiran al carrer per mostrar els seus productes, junt amb tastos, xerrades i activitats pensades per a tota la família.

Una mostra organitzada per la Fundació Sant Cugat Actiu, amb la col·laboració de Sant Cugat Comerç, que aplega 57 restaurants i 44 agents locals, i que "posa la nostra ciutat al centre de la gastronomia", destacava Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, durant la presentació.

La mostra s'articula en dos grans blocs. D'una banda, el Menú Ve de Gust, durant tota la setmana, i de l'altra, la Mostra Gastronòmica, el cap de setmana.

D'aquesta manera, del 27 de març al 2 d'abril, més de 50 restaurants de la ciutat oferiran un menú 'Ve de gust' que englobarà els seus plats més representatius a un preu tancat, diferent segons l'establiment. Una oferta que, amb l'aplicació Sant Cugat Ve de Gust, creada per l'empresa santcugatenca Delectatech, l'usuari podrà consultar i reservar taula per gaudir-ne.

Degustacions i activitats durant el cap de setmana

La Mostra Sant Cugat ve de gust se celebrarà del 27 de març al 2 d'abril  FOTO: Localpres

D'altra banda, el cap de setmana els establiments i restaurants sortiran al carrer amb la Mostra Enogastronòmica. En total, cinc espais que oferiran des de degustacions fins a venda de productes, tastets o xerrades. La mostra funcionarà divendres de 19 a 23 hores, dissabte de 12 a 23 hores, i diumenge de 12 a 22 hores.

En total, hi haurà cinc espais. L'Espai cuina i l'Espai dolç, ubicat a la plaça d'Octavià, oferiran tastes de 9 restauradors de la ciutat i xerrades, i tastets i tallers infantils de productes dolços, respectivament. Uns tastos que tindran un cost d'entre 2 i 6 euros, i que es podran comprar amb tiquets d'1 euro que es podran adquirir a la mateixa plaça.

Al Celler Modernista s'ubicarà l'Espai tast de vins, on 6 vinaters santcugatens oferiran els vins i caves de les DO catalanes més atractives, amb una mostra de xarcuteria i formatgeria, juntament amb xerrades i tastets. També s'hi podran degustar els vins i productes de la ciutat italiana agermanada d'Alba.

A la plaça del Rei hi haurà l'Espai tast de cervesa i vermut, amb els 6 productors artesanals de cervesa de la ciutat amb venda de productes i xerrades. En aquest espai també s'hi podran trobar productes de la ciutat agermanada de La Haba.

I finalment, l'Espai becaina, ubicat als Jardins del Monestir. Un espai "pioner", ha destacat Solanellas, que oferirà un punt de trobada i de descans per als visitants de la mostra, on es llogaran mantes per al seu benestar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem