El Celler Santa Maria tanca

Els propietaris fan aquest pas per centrar-se en la producció del vi Maius des de la vinya i expandir-se a l'exterior

El Celler Santa Maria, ubicat al carrer Santa Maria, tancarà el mes vinent, després de 67 anys. La clausura del local ha tingut a veure amb la decisió presa des de fa mesos pels propietaris del local de centrar-se en la producció del seu producte, el vi Maius. Un vi elaborat en terres del Priorat, al Barranc de la Bruixa, al municipi de la Morera de Montsant. El vi Maius ha rebut en els darrers anys grans crítiques atorgades per alguns dels millors sommeliers del món.

Gràcies a aquestes positives valoracions, el propietari del celler i creador del projecte Maius, Josep Gómez, ha decidit aprofitar aquesta oportunitat i centrar tot el seu temps i esforç en el desenvolupament i expansió del seu producte a l'estranger. "Per mi el vi és una afició que l'he converit en una font d'ingressos. Vull estar a la vinya", ha afirmat.

Josep Gómez, qui ha treballat al Celler Sant Maria des dels 11 anys, ha comunicat que té pensat celebrar una vegada a l'any una jornada de portes obertes a la seva finca per a tots els santcugatencs que s'hi vulguin passar. "Si no agafo aquest tren ara, ja no l'agafaré mai. Tenir als 53 anys aquesta il·lusió que tinc ara és una gran sort".

67 anys d'història

Josep Gómez es centrarà en la producció del vi Maius des de la seva vinya del Priorat FOTO: Artur Ribera

El Celler Santa Maria va obrir les seves portes l'any 1949. Propietat de Manuel Gómez, en els primers anys s'hi venia vi a granel, refrescos i hi havia una barra on se servien vermuts. L'any 1992 es va produir el relleu generacional, i el local es va convertir en una botiga de vins, amb un ventall important de marques i denominacions d'origen. També s'ha convertit en un local cèlebre pel seu pa amb tomàquet.

"Deixem el celler amb nostàlgia, i molt agraïts per les mostres d'afecte dels clients", reconeix Gómez. Diu també que el Celler Santa Maria sempre s'ha volgut destacar per la qualitat: "D'alguna manera ens hem avançat sempre als temps. La diferència l'ha marcada la qualitat dels productes, petits detalls que marquen la diferència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem