El nou Mercat Vell ja està preparat per ser degustat pels santcugatencs

Sant Cugat disposarà d'un espai gastronòmic al Mercat Vell, un projecte que pretén col·laborar amb la dinamització del centre

El nou Mercat Vell de compra i degustació obre les seves portes aquest dimecres, dia 25 de novembre. Es tracta d'un espai gastronòmic de més de 1.200 metres quadrats on els santcugatencs podran degustar tot tipus de menjar, des del sushi japonès al cebiche peruà passant pels millors embotits i formatges. Les parades combinen l'oferta gastronòmica amb la venda d'aliments. Es tracta d'un espai municipal gestionat per l'empresa Gourmets de Sant Cugat SL. [Les millors imatges del nou mercat].

Les obres de remodelació, que s'han endarrerit per imprevistos, han tingut un cost d'1,6 milions d'euros i, mantenint la fisonomia modernista de l'edifici, han servit per fer una neteja de cara important. Una de les novetats és la integració del mercat al carrer, ja que s'han instal·lat vidrieres a tota la façana. És en el perímetre interior del mercat, tocant les finestres, on s'han posat totes les taules en què els ciutadans podran seure a degustar el menjar de qualsevol parada. La desena de parades que hi ha ocupen el centre de l'espai. El mercat, que obrirà de 9 a 23 h, i divendres i dissabtes fins a les 00 h, que també tindrà terrassa a la plaça de Sant Pere, ha comportat la creació de 55 llocs de treball.

"És un projecte llargament esperat que ens ha de donar la capitalitat del comerç i gastronomia de qualitat", ha destacat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet. A més, Calvet ha emfatitzat que és "un projecte que ajudarà a dinamitzar el centre de la ciutat". Per a la regidora de Comerç, Mayte Pérez, "serà un mercat singular que serà un referent al Vallès i més enllà". L'arquitecte del projecte, Lluís Martínez, ha explicat que s'han inspirat en l'espai de mercat de l'Illa Diagonal o el mercat de San Miguel de Madrid.

Què s'hi podrà trobar?

Aquestes són les parades que s'han instal·lat al Mercat Vell:

  • Boket-Carnisseria: Carnissers tradicionals des del 1930 amb parada al Mercat de la Boqueria; a Sant Cugat servirà una àmplia selecció de carns de qualitat.
  • Boket-Xarcuteria: Xarcuteria gourmet.
  • Bonaparte: Obrador artesà de Valldoreix que s'instal·la al Mercat Vell.
  • Vinbinguts: Oferirà els millors vins i caves.
  • Ceviche 103: El restaurant peruà que triomfa des de fa dos anys a Barcelona .
  • Don Belluci: Pizzes i pastes italianes.
  • Frankfurt Sant Cugat: Els creadors de l'emblemàtic Frankfurt Pedralbes també tindran un espai al Mercat Vell.
  • La Peixateria: Una parada on es combinarà la venda de peix i marisc amb la degustació de menjars com sushi i tataki.
  • Fruiteria Hom: Des del 1963, serveix fruita i verdura fresca de primera qualitat al Mercat Vell.
  • M. Àngels Llegums: Amb més de 40 anys d'experiència al carrer Major i al mateix mercat, remodelarà la parada i oferirà també plats casolans com fideuà o bacallà amb cigrons.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem