Les obres de remodelació del nou Mercat Vell, per dins

El TOT visita les obres del Mercat Vell, que a finals d'agost obrirà les seves portes amb un nou model de degustació

El remodelat Mercat Vell ja va prenent forma i es prepara per obrir les seves portes a finals d’agost. Després de mesos d’obres, i també de retards, el futur equipament municipal, gestionat per l’empresa privada Gourmet Sant Cugat SL, ja es troba a la fase final de reformes. Amb tot, a finals d’agost els santcugatencs ja podran passejar per aquest nou mercat i comprar i degustar productes de primera qualitat i de tot tipus, des de sushi a pernil ibèric.

El mercat, per dins

Les taules estaran ubicades al perímetre del mercat, a tocar dels vidres. FOTO: Artur Ribera

El TOT Sant Cugat ha visitat l’estat de les obres del Mercat Vell, que ha canviat substancialment la seva fisonomia interior, però ha respectat l’estètica modernista de l’edifici. El gran canvi, visible a primer cop d’ull, és a la façana: i és que s’han instal·lat vidrieres a tota la part exterior de l’edifici per tal d’integrar el mercat a l’entorn i que hi hagi molta més visibilitat i llum.

Un cop dins, el nivell de llum augmenta exponencialment respecte a la fase anterior. En tot el perímetre de l’edifici, per la part de dins i amb vistes als carrers, hi haurà la quarantena de taules per tal de degustar els productes de qualsevol parada allà mateix. Per tot el centre s’instal·laran la vintena de parades, que combinaran la degustació i la compra i que donaran vida al mercat.

Durant les pròximes setmanes, els comerciants deixaran a punt els seus espais. L’edifici, que comptarà amb les tres entrades que ja té actualment, també disposarà d’un altell que, per ara, no tindrà cap funció específica però que, en un futur, es podria utilitzar per tot tipus d’activitats.

Un nou model

El Mercat Vell està encaran la fase definitiva d'obres. FOTO: Artur Ribera

L’aposta per al nou Mercat Vell és un model en què es combinarà la compra amb la degustació de productes. Totes les parades, menys dues, tindran una secció dedicada a la venda directa i una altra on oferiran els seus productes amb una elaboració o cuina mínima.

D’aquesta manera, podràs estar comprant un llom de tonyina fresca al mateix temps que menges un nigiri. Cada parada podrà oferir també un petit assortiment de begudes, tot i que una d’aquestes serà especialitzada. Estrella Damm patrocina el mercat i serà la marca de cervesa present a l’equipament.

Els protagonistes

Aquestes són les principals parades del nou Mercat Vell. A baix a la dreta, el nou logo de l'equipament.

Aquestes són les parades de compra i degustació que tindrà el mercat:

  • Ceviche 103: Restaurant de cuina peruana de Barcelona que arriba a Sant Cugat per oferir degustació dels millors cebiches i vendre productes de qualitat de la cuina sud-americana.
  • Boket: Arribats directament del mercat de la Boqueria, comptaran amb quatre parades destinades a productes vinculats amb la carn de tot tipus.
  • Bonaparte: El pa artesà i els dolços d’autor els posarà aquest forn de Valldoreix que elabora el seu pa des de fa més d’any.
  • Frankfurt Pedralbes: El famós local d’entrepans de Barcelona també tindrà el seu espai en el remodelat Mercat Vell, on oferirà els seus tradicionals frankfurts.
  • La Peixateria. El restaurant santcugatenc Con Xeito s’instal·larà al mercat sota aquest nom, amb una parada on vendrà peix fresc i oferirà sushi per menjar allà mateix.
  • El Celler de Coll Favà. Les begudes les posarà aquesta botiga de Sant Cugat, especialitzada en vins i licors.
  • Fruiteria i llegums. Només dues parades de les que hi havia anteriorment al mercat vell seguiran sent-hi. Són la dedicada als llegums i l’especialitzada en fruita i verdura.
L'edifici comptarà amb un altell que, per ara, no s'utilitzarà. FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem