'Editables' guanya el premi a l'Empresa de Nova Creació de la Cambra de Terrassa

L'empresa editorial amb seu a Sant Cugat treballa de forma telemàtica la correcció i edició dels textos

Editables, empresa editorial amb seu a Sant Cugat, va guanyar el guardó a l'Empresa de Nova Creació de la Cambra de Comerç de Terrassa, juntament amb la rubinenca Drones Company, en l'edició de 2018. Els premis, que "posen en valor la contribució del col·lectiu empresarial a la construcció de la nova etapa que albira l’economia catalana, que entra en una fase de consolidació de la recuperació econòmica", segons indiquen des de l'organització, es va dur a terme aquest dijous 17 a la seu de la Cambra.

El guardó va ser lliurat a Ángeles Díaz, directora editorial de l'empresa que "ha estat guardonada per la consolidació d’un projecte emprenedor creatiu d’alt valor competitiu dins del sector editorial, dirigit des d’una ferma capacitat i visió innovadores", afirmen des de la Cambra. "Nosaltres -indicava Díaz al TOT- som molt clàssics en el sentit que anem treballant de mica en mica amb l'autor, coneixent la seva feina", però alhora "ens aprofitem de totes les tecnologies i treballem a temps real mitjançant internet", ha explicat la també fundadora d'Editables.

Només en el seu primer any d'història, l'editorial ha aconseguit publicar 19 llibres, tot i que va començar tenint com a treballadores només Ángeles Díaz i la seva germana, encarregades de la direcció editorial i administrativa, respectivament. Alhora, l'empresa obre molt el seu mercat, ja que "no som una editorial que es dediqui a un tipus concret de literatura sinó que, si tenim un contingut interessant, ens hi llancem". 

També destaca la seva manera de treballar: "només som dues treballadores en plantilla. Treballem en xarxa i hi ha molts dels nostres treballadors que no estan en plantilla, sinó que són freelance, treballen a temps complet i per projectes", declara Díaz. Però, segons afirmen, el que més volen destacar és el tracte que se li dóna a l'autor. A Espanya, "l'autor és l'últim de la fila, i nosaltres creiem que ha de ser diferent", i per això afirmen que ofereixen millors percentatges econòmics als escriptors, independentment del nombre de llibres publicats. 

Alhora, l'editorial aposta per la xarxa i la connectivitat, i ho fa no només a través de l'entramat de distribució pròpia, format per llibreries de confiança, que li ha permès sortir dels circuits de les grans distribuïdores: també aposta perquè tots els autors es coneguin entre sí. D'altra banda, el futur sembla prometedor per l'editorial, i Díaz afirma que "volem arribar, un cop hàgim fet els tres anys, als 50 llibres publicats".

Per a més informació, podeu entrar al web d'Editables

Més informació
 
Comentaris

Destaquem