L’Ajuntament flexibilitza els usos de Sant Joan per permetre l'arribada d'empreses

L’Ajuntament flexibilitza els usos del Parc Econòmic de can Sant Joan per permetre-hi l’arribada de Leroy Merlin, Endress&Hauser i Grup Manxa

El ple municipal del 20 de juliol va aprovar provisionalment una modificació puntual del Pla Parcial Urbanístic del Parc d’Activitats Econòmiques de Can Sant Joan amb l’objectiu de flexibilitzar els usos d’aquesta zona econòmica i permetre-hi la implantació d’unes mínimes activitats industrials. La proposta va comptar amb el suport de de CiU, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i PP i l’abstenció de Ciutadans i CUP-PC.

Aquest tràmit urbanístic afavoreix l’arribada a Sant Cugat de noves empreses i la creació de nous llocs de treball. Aquest és el cas concret d’empreses i multinacionals com Leroy Merlin, amb una inversió de 24,5 milions d’euros i la creació de 150 llocs de treball; Endress & Hauser, amb una inversió de 8 milions i 65 nous llocs de treball; i Grup Manxa, que hi ha invertit 4 milions i creat 12 nous llocs de treball. Aquestes tres empreses desenvolupen una mínima activitat industrial i per establir-se a can Sant Joan necessitaven una flexibilització dels usos d’aquesta zona.

Amb l’aprovació d’aquests canvis d’usos es consolida el creixement del Parc d’Activitats Econòmiques de Can Sant Joan, un pol d’atracció d’empreses de 49,3 hectàrees i que ha comptat des dels seus inicis amb una inversió pública de 76 milions d’euros, aportats per la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català del Sòl (Incasol).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem