Sis mocions aprovades, una de rebutjada i una de retirada, al ple de juliol

El Ple també va aprovar dues mocions d'alcaldia

El primer ple d'aquest mandat municipal, celebrat aquest dilluns 20 de juliol, s'ha vist marcat per l'acord a l'hora d'aprovar les mocions dels grups municipals, tot i la falta de consens per aprovar una moció referent al Pacte per la Nit que continua portant cua.



D'aquesta manera, el Ple ha aprovat dues mocions d'alcaldia, una per crear un nou càrrec de sotsdirector de Medi Ambient i Participació Ciutadana i una altra per aprovar els representants polítics als òrgans autònoms municipals.



Pel que fa a les mocions dels grups municipals, per unanimitat s'ha aprovat una moció per modificar el planejament urbanístic a la Floresta i així propiciar que hi hagi un procés participatiu per tal que els veïns decideixin el model que volen. Per unanimitat també s'ha aprovat una moció per estudiar la municipalització de la gestió de l'aigua i una proposta per rebaixar el valor cadastral. També tots els partits polítics han votat a favor de crear una comissió d'informació al voltant de la indemnització que ha de pagar l'Ajuntament a un particular per una llicència d'obres mal donada a la Costa del Golf.


A més, el Ple també ha inclòs una moció institucional que permet la modificació del Reglament Orgànic Municipal i millorar així la participació als Consells de Barri.



En paral·lel, el Ple també ha acceptat amb vots de CIU, CUP-PC i ERC-MES una moció per donar suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre.



La moció que ha tingut més discussió ha estat la del Pacte per la Nit, que finalment ha estat rebutjada, tot i que l'alcaldessa ha hagut d'utilitzar el seu vot de qualitat per desempatar. Finalment la CUP-PC, ERC-MEs i ICV-EUiA han retirat la moció de suport al poble grec perquè estava desfasada i ha "guanyat un cop d'Estat dels mercats especulatius".

Urbanisme

Calvet parlant amb Paraira. FOTO: Artur Ribera

Entre altres temes, el ple d'aquest juliol ha acollit les explicacions del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que ha explicat la indemnització que l'Ajuntament ha de pagar a uns veïns de la Costa del Golf per una llicència d'obres mal donada. L'oposició ha acceptat les explicacions del titular d'urbansime, però ha demanat una comissió d'informació.

D'altra banda, el Ple també ha aprovat modificacions al planejament de Can Sant Joan per propiciar la instal·lació d'empreses a la zona. 

El moment del públic

Els impulsors del club de fumadors de Can Magí han intervingut al ple. FOTO: Artur Ribera

Tot i que ha començat amb 20 minuts de retard, com és habitual l'audiència pública ha recollit les preguntes de diversos ciutadans. La suspensió de llicències per als clubs de fumadors de cànnabis i les terrasses han estat temes tractats, entre altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem