Superat l'últim entrebanc burocràtic per la reindustrialització de Delphi

La presentació de l'acord oficial de reindustrialització es va ajornar

El divendres 4 de novembre s'havia de presentar oficialment l'acord per la reindustrialització de la planta de Delphi a Sant Cugat, consistent en la inversió de les empreses J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera per donar continuïtat a l’activitat industrial de la planta i garantir el manteniment d'una part dels llocs de treball. Tot i això, la presentació es va ajornar sense dia, ja que la matriu de Delphi no havia presentat l'aval econòmic per fer-se càrrec de la descontaminació del sòl.

Finalment, segons informa El País, Delphi ja ha enviat l'aval econòmic per la descontaminació del sòl. Es tractava d'un requisit indispensable perquè les noves companyies s'instal·lessin. Segons el rotatiu, ja s'està buscant una nova data per fer la presentació oficial de l'acord, que permetrà salvar 208 llocs de treball dels gairebé 600 que hi havia a la planta santcugatenca abans d'anunciar el tancament.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, n'ha parlat amb El País: “Delphi ja s'havia compromès amb les garanties subsidiàries, però hi havia incompatibilitats entre les legislacions europea i nord-americana que s'havien de revisar. Només estem pendents d'una nova data de presentació”.

La llarga activitat industrial de Delphi, més de 50 anys a Sant Cugat, ha produït l'acumulació de residus en el subsòl, provinent principalment d'olis industrials. Segons Morán, la companyia realitza comprovacions periòdiques per verificar els nivells de contaminació però les empreses que vindran volen blindar-se en el cas d'algun problema futur.

Tancament anunciat

A finals de 2015, Delphi va anunciar que cessaria la seva activitat a la planta de Sant Cugat i faria un ERO per acomiadar als 540 treballadors directes que hi havia a la històrica fàbrica. Des de llavors, els treballadors, les administracions i la mateixa empresa van engegar una cursa contrarrellotge per tal de trobar un inversos interessat en mantenir l'activitat.

Després d'un camí que no va ser fàcil, es va arribar a un acord amb quatre empreses, que es van comprometre a invertir més de 12 milions d'euros en reindustrialitzar l'antiga planta de Delphi i absorbir a 208 treballadors durant els pròxims tres anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem