El BBVA demana més reformes en matèria laboral i financera

Xavier Queralt, director territorial l'entitat a Catalunya, assegura que cal crear un contracte únic

Uns 70 empresaris locals han escoltat a l’Hotel Qgat la recepta del BBVA quant a reformes estructurals de l’economia espanyola. El ponent convidat de la jornada ha estat Xavier Queralt director territorial de BBVA a Catalunya i ha dividit en tres els canvis que s’han de produir per millorar la situació i iniciar una sortida de la crisi actual.

La primera és l’atac del dèficit fiscal que aquesta setmana s’ha sabut que era del 8’5% del PIB. En aquest sentit Queralt ha assegurat que “si Espanya no vol perdre encara més credibilitat s’ha de reduir amb urgència”. Sense mencionar les retallades ha indicat mesures que significarien un augment d’ingressos a la caixa comú com l’increment d’impostos indirectes i especials. “No té sentit que es faci més progressiu l’IRPF i que ni l’IVA ni l’impost sobre hidrocarburs o l’alcohol no s’hagin tocat”.

Més reforma laboral
El representant del BBVA ha aplaudit la reforma laboral que ha aprovat recentment el Partit Popular però ha dit que en segons quins aspectes s’han quedat una mica curts. “S’ha d’acabar amb la dualitat de contractes que hi ha a l’estat espanyol i crear un tipus de contracte únic que acumuli una eventual indemnització per acomiadament de manera progressiva”. Xavier Queralt també ha elogiat el sistema austríac de subsidi d’atur que permet acumular la prestació en diferents feines i utilitzar-la més tard com a bossa econòmica per a la jubilació.

Reforma financera
En el seu terreny ha definit com “força absurd” el que s’ha fet fins ara i ha criticat les fusions. “Si dos balanços amb problemes es fusiones no dona com a resultat un balanç sanejat”. En aquest sentit ha recomenat que els bancs disposin de més provisions de fons.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem