L’empresa reclama noves reformes del mercat de treball i del sistema fiscal

El nivell d'atur i el seu enquistament és una altra de les preocupacions del món empresarial

Un estudi elaborat per la Cambra de Terrassa conclou que quan es pregunta a un empresari quines mesures s’han de tirar endavant per millorar la situació econòmica, la reforma laboral és el que considera més urgent. Si es qualifica de l’1 al 10 la necessitat de la mesura rep una nota mitjana d’un 7,8. A poca distància, per darrere, el més sol·licitat és una reforma del sistema fiscal amb un 7,4 de nota pel que fa la urgència. També destaca l’èmfasi posat en la potenciació de la innovació i la garantia d’un model energètic competitiu. Curiosament, una de les mesures demanades amb menys intensitat és una reforma del sistema educatiu.

L’atur segueix creixent

Sant Cugat ha tancat el mes de novembre amb un nou rècord històric d’atur. Ja són 4.168 persones les que busquen feina a la ciutat segons les darreres dades fetes públiques el divendres 2 de desembre. Després de la lleugera davallada del nombre d’aturats a Sant Cugat el mes d’octubre, aquest mes de novembre, l’increment ha estat de 69 persones. Aquesta pujada és de l’1,68%. Cal recordar que l’any 2009 va tancar amb 3.696 aturats i que el 2010 va fer-ho amb 3.774. Sant Cugat no baixa dels 4.000 aturats des del juny. Malgrat aquestes dades, el percentatge entre la població activa no arriba al 10% d’aturats. A Catalunya l’índex és del 19,4% mentre que a l’Estat espanyol és del 21,5%.

Un context complicat

A la demarcació de la Cambra de Terrassa, les xifres també són les més altes que es recorden. Malgrat la lleugera davallada de l’últim mes, els índex estan en màxims històrics i la tendència continua sent alcista. Durant el mes de novembre, l’increment d’aturats a Catalunya ha estat del 0,02%, és a dir, han sumat 111 desocupats a les llistes de l’atur. Aquest lleuger increment situa en 615.669 el nombre d’aturats a Catalunya. Pel que fa al conjunt d’Espanya, la crescuda ha estat de 59.536 nous desocupats. Amb aquestes dades, l’atur a Catalunya s’ha estabilitzat després de tres mesos de contínues pujades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem