Els hotels de Sant Cugat, gairebé al màxim d'ocupació pel Mobile World Congress

Les habitacions durant aquesta setmana tenen, de mitjana, un preu d'entre 250 i 350 euros

L'impacte econòmic del Mobile World Congress no tan sols afecta Barcelona. La manca de places hoteleres durant aquests dies, i els elevats preus que es paguen per una habitació a Barcelona, són algunes de les raons per les quals cada vegada hi ha més assistents d'aquest congrés que en lloc d'allotjar-se a Barcelona, ho fan a les poblacions de l'àrea metropolitana de la ciutat comtal, com és el cas de Sant Cugat.

Concretament a Sant Cugat, les places hoteleres estan gairebé al màxim d'ocupació, amb uns preus que superen amb escreix el preu habitual d'una habitació per aquestes dates. Hotels com l'Hotel Qgat o l'AC Hotel Sant Cugat cobren, de mitjana, entre 250 i 350 euros per habitació i per dia. Mentre que l'Hotel Qgat està entre el 75% i el 100% d'ocupació, segons el dia; a l'AC Hotel Sant Cugat, l'ocupació durant els quatre dies de congrés és del 100%.

L'Hotel Sant Cugat no vol facilitar dades d'ocupació ni preus, però asseguren que l'impacte del Mobile World Congress és alt: "Les ocupacions del nostre hotel són les mateixes que podem tenir una setmana corporativa normal, obtenint altes ocupacions durant els dies corporatius", apunta el cap de recepció, Jorge Plasencia.

Restauració i transport també se'n beneficien

Un altre dels sectors que surten més beneficiats durant aquests dies de congrés és el de la restauració. Xavi Vendrell, president del Gremi de Restauradors, assegura que habitualment es nota molt: "Estem a l'expectativa de com ens afectarà aquest any. Especialment es nota al centre de la ciutat, però pel fet que també estan plens els hotels de la perifèria, hi ha més volum de gent a tot arreu".

L'impacte, pel que fa al transport, és positiu en el sector del taxi. Ràdio Taxi Sant Cugat xifra l'augment de volum de feina entre un 20 i un 30%. "Té un fort impacte, però menys que a Barcelona. Sobretot tenim molt de moviment als matins", explica Helga Sánchez, membre de la junta directiva de Ràdio Taxi.

A Excel Taxi, l'altra empresa de transport privat de Sant Cugat, els afecta molt poc: "Malgrat que ens han ofert treballar en exclusiva durant la setmana del congrés, nosaltres preferim servir a la clientela habitual. No volem deixar tirats els santcugatencs durant aquests dies", argumenta Jordi Musoy, president de la companyia.

Qui menys nota la presència del Mobile World Congress és possiblement el sector del comerç. Segons el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, "la influència és mínima. Aquí ho noten especialment els hotels".

Transport amb FGC assegurat

FGC incrementarà la circulació de trens per fer front a la demanda generada pel Mobile World Congress. A més, s’han establert plans de contingència a les estacions, amb coordinació amb els Mossos d’Esquadra, per tal d'evitar “les diverses incidències de mobilitat i seguretat que puguin sorgir”, segons informen des de FGC

S’ha passat d’un extrem a un altre. Fins al dia 17 de febrer hi havia programada una vaga per part dels treballadors d'FGC pel 22, 23, 24 i 25 de febrer. La direcció de l’empresa i els treballadors van arribar a un acord per desbloquejar la vaga. Pocs dies més tard, des de l’empresa han fet públic aquest increment en la circulació dels trens durant els dies que dura el MWC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem