Els pisos encara perden valor mentre el lloguer manté els preus

El preu de l’habitatge a Sant Cugat ha caigut un 35% des que va esclatar la bombolla immobiliària, segons el portal Fotocasa

GRAFIC: Sergi Felip GRAFIC: Sergi Felip
Comprar un pis a Sant Cugat és un 10% més barat que fa un any. Segons el portal de referència Fotocasa.es el valor dels habitatges a Sant Cugat continua en caiguda lliure des que va començar la crisi econòmica l’any 2008. Si fa un any el preu mitjà del metre quadrat a la ciutat era de 3.837 euros, el mes passat va tancar amb una mitjana de 3.462 euros. Aquesta davallada significa una pèrdua de valor d’aproximadament el 10% en només 12 mesos.

Mirant més enrere, però, es confirma la caiguda lliure del preu si comparem les dades amb les del 2007, abans que esclatés la bombolla immobiliària. El març d’aquell any un habitatge a Sant Cugat valia un 36% més que ara. Aquell any el preu del metre quadrat va arribar a superar els 5.500 euros, gairebé un milió de les antigues pessetes. Des del segon trimestre del 2007 la tendència a la baixa del preu ha estat continuada i sostinguda amb alguna excepció puntual.

El lloguer repunta

Llogar un pis a Sant Cugat val el mateix que fa un any. Segons les dades de Fotocasa el preu per metre quadrat actualment és de 11,49 euros. Fa un any era de 11,48, és a dir, s’ha mantingut gairebé invariable. Malgrat tot la tendència va ser a la baixa des del març del 2011 fins el setembre i des de llavors la tendència s’ha invertit i el preu ha augmentat. En altres paraules, fa sis mesos seguits que el preu del lloguers santcugatencs puja. La diferència entre el preu abans de la crisi és d’aproximadament un 20%. El març del 2007 el metre quadrat valia quasi 14 euros al mes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem