Els preus públics de Sant Cugat es pagaran segons la renda

El Ple municipal es compromet a desplegar un sistema de tarifació social sobre els preus públics

El Ple municipal d'aquest dilluns 21 de desembre ha acordat impulsar un sistema de tarifació social sobre els preus públics municipals dels serveis, equipaments i activitats que presta l'Ajuntament, ajustant-se a la renda i situació individual o familiar de cada persona. El compromís del plenari també inclou l'elaboració d'un Reglament de subvencions per a les persones o famílies que tinguin dificultats econòmiques per complir amb les seves obligacions tributàries municipals. El Reglament de subvencions i el sistema de tarifació social s'implementarà durant el pròxim any fiscal.

Una Comissió informativa d'economia, empresa, ocupació, recursos humans i comerç, representada per grups municipals i tècnics municipals, elaborarà una proposta de barems de renda de les persones usuàries dels diferents serveis, equipaments i activitats municipals, els preus públics corresponents a cada barem, i el Reglament de subvencions.

Diferents formes d'entendre la tarifació social

Mentre que el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat que ja s'estan aplicant criteris de tarifació social, ICV-EUiA, ERC-MES o CUP no tenen la mateixa forma de veure-ho. "En els darrers anys hem aplicat mesures i volem seguir fent-ho", ha argumentat Brugarolas.

 

Ramon Gutiérrez, regidor d'ICV-EUiA, ha recordat que el Ple municipal ja va aprovar una moció com aquesta però que no s'ha acabat implantant mai: "La tarifació social és el sistema que ha d'implantar l'Ajuntament perquè totes les persones puguin accedir als serveis municipals. I creiem que el criteri per renda és molt més equitatiu i just", ha aclarit.

 

Álvaro Benejam (PP) ha votat a favor, tot i que segons el seu punt de vista, "la tarifació social no ha d'agreujar per dalt, si no desgravar per a baix". Pere Soler (PSC) ha plantejat la possibilitat que en la comissió informativa també intervinguin persones alienes a l'Ajuntament i que tinguin més coneixements.

 

Ferran Villaseñor ha incidit novament amb les diferents formes d'entendre la tarifació social: "Del que estem parlant és de pagar segons els nivells de renda". Sergio Blázquez (C's) també ha trobat encertada la proposta: "És necessari crear un cens per saber quines persones hem d'ajudar".

 

Ignasi Bea (CUP-PC) també és dels qui argumenta que no s'està aplicant la tarifació social: "No ens posem d'acord a dir què és la tarifació social. Jo penso que no s'està fent".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem