ICV-EUiA vol que tots els preus públics de Sant Cugat es paguin segons la renda

Els ecosocialistes volen que es es formi un grup de treball per abordar l'aplicació de la tarifació social

ICV-EUiA vol que tots els preus públics de Sant Cugat (serveis, equipaments, activitats...) es paguin segons la renda. D'aquesta manera, els ecosocialistes es fixen l'objectiu d'establir la tarifació social en els preus de l'Ajuntament de Sant Cugat: "Aquests preus s’han d’ajustar a la renda i situació individual o familiar de cada persona".

Per això, Iniciativa presentarà en el Ple municipal del mes de desembre una moció per a la creació d'un grup de treball que "defineixi i apliqui la tarifació social en els preus públics de Sant Cugat i que estableixi un sistema de subvencions per pagar els tributs municipals". ICV ja tenia previst presentar la moció abans que CiU i ERC pactessin els pressupostos amb la inclusió de la tarifació social en determinats àmbits i que la seva proposta demana que siguin els representants polítics i els tècnics els que estableixin els criteris d'aplicació.

“Es tracta de fer accessibles els serveis municipals -culturals, educatius, esportius, etc.- de forma universal sense haver de passar per tràmits sovint estigmatitzadors, com ara la sol·licitud d'ajuts i beques als Serveis Socials”, exposa el regidor Ramon Gutiérrez en un comunicat d'ICV.

Gutiérrez també exposa que "tot i que l’equip de govern va donar suport a la proposta d’ICV-EUiA de l’any 2011 d’establir un sistema de tarifació social en tots els preus públics de Sant Cugat, mai s’ha implantat aquesta proposta posant com a excusa la dificultat per establir els barems de renda". Segons els ecosocialistes, en el grup de treball tots els grups podran portar les seves experiències en el govern d’altres municipis on sí que s’aplica la tarifació social.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem