Expedienten portals immobiliaris amb pisos a Sant Cugat per incomplir la llei del lloguer

Portals com Fotocasa o Habitaclia tenien anuncis d'habitatges en lloguer a Sant Cugat

L'Agència Catalana del Consum ha obert expedients sancionadors a Fotocasa, Habitaclia, Idealista, Pisos.com i Yaencontré per no informar els seus anuncis de l'índex de referència de preus de lloguer, tal com estableix la normativa catalana.

Més info: La regulació del lloguer, oportunitat per facilitar l'accés a l'habitatge a Sant Cugat?

Les sancions podrien arribar als 10.000 euros d'acord amb el règim sancionador que preveu la Llei del Codi de consum. Aquesta actuació és fruit de la campanya d'inspeccions iniciada al desembre per part de Consum per verificar el grau de compliment de la nova llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge.

Els anuncis publicats als portals expedientats feien referència a immobles ubicats en els municipis de Sant Cugat, Badalona, Barcelona, Cardedeu, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà del Llobregat, Cubelles, Gavà, Granollers, Hospitalet del Llobregat, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Just Desvern, Sant Sadurní d'Anoia, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

La regulació del lloguer

La llei estableix que l'índex de referència de preus de lloguer ha de constar en les ofertes i la publicitat que incloguin preus, així com en el contingut dels contractes. Aquest índex permet conèixer el preu mitjà del metre quadrat de lloguer d'un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques definides.

La norma, a més, fixa topalls en una seixantena de municipis declarats àrees de mercat d'habitatge tens, Sant Cugat entre ells. En aquests pobles el preu del lloguer no pot augmentar respecte al contracte anterior ni pot superar l'índex de referència de preus de la Generalitat als contractes nous dels habitatges destinats a residències permanents.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem