GFT se suma a un projecte per fomentar la vocació científica en nenes

La presència de dones en carreres tècniques és menor que a la dels homes

La companyia GFT, amb seu a Sant Cugat, s'ha sumat al programa INSPIRA STEAM per fomentar les vocacions tecnològiques i científiques en les nenes. Així, un grup de voluntaris de l'empresa tecnològica anirà a escoles de Madrid i Barcelona per acostar la realitat del sector STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) entre alumnes de 6è de Primària.

Promoguda per la Universitat de Deusto, aquesta iniciativa busca que les nenes puguin trencar les barreres que segueixen existint per a algunes alumnes a l'hora d'optar a carreres tècniques. Així, voluntàries de GFT participaran durant tot el curs en trobades a escoles per sensibilitzar i orientar a nenes sobre aquest sector, en el qual falten professionals, i especialment noies. S'arribarà a 5.000 estudiants de tot l'estat.

“He volgut sumar-me a l'equip de mentores INSPIRA perquè com a professional STEAM i mare de bessones, em preocupa que les nostres adolescents descartin majoritàriament les carreres de ciències i tecnologia no per falta de capacitat i vocació sinó per viure en una societat encara carregada d'estereotips de gènere", explica Ana Jiménez, treballadora de GFT.

El nombre d'estudiants que opten per una formació en tecnologia decreix cada any i, en el cas concret del col·lectiu femení, les dades s'aguditzen encara més. Tot i que el 54,3% del total d'estudiants del sistema universitari espanyol són dones, la seva presència en les titulacions tècniques com a Enginyeria i Arquitectura decau al 26,4%. Revertir aquesta situació és un dels objectius del programa INSPIRA STEAM.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem