Grifols cau un 35% després de reconèixer que els seus resultats no estaven auditats

Els comptes presentats per la farmacèutica amb seu a Sant Cugat no incorporen la signatura del conseller delegat, tot i que la companyia assegura que no s'hi ha oposat

Les accions de Grífols, la multinacional farmacèutica amb seu a Sant Cugat, han patit una nova davallada a la borsa i han tancat amb un descens del 34,9% del seu valor i s'ha situat en els 7,5 euros després que l'empresa reconegués que els resultats presentats aquest dijous, 29 de febrer, corresponents al 2023 no estaven auditats. En una trucada amb inversors, els directius han assegurat que tenen el compromís per escrit de KPMG que els comptes estaran llestos abans del 8 de març. En la trucada, els responsables de la farmacèutica han assenyalat que els comptes remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) no incorporaven la signatura del conseller delegat de la companyia, James Costos, i han al·legat que no va assistir al consell d'administració d'aquest dimecres per "motius personals", però que no ha manifestat cap oposició als comptes.

Més info: La santcugatenca Grifols s'enfonsa a borsa per acusacions de manipular els comptes

En els resultats presentats a primera hora, Grífols ha indicat que va obtenir uns beneficis de 59 milions d'euros durant el 2023, un 71,5% menys que l'exercici anterior.

La farmacèutica, que en els últims mesos ha patit volatilitat a la borsa per l’atac del fons baixista Gotham City i està pendent de la publicació d’un informe de la CNMV sobre el cas, defensa que el resultat està impactat per partides extraordinàries, especialment la del cost de reestructuració, amb 147 milions d’euros. Sense aquests impactes, el benefici seria de 206 milions. La companyia, amb tot, assegura que tanca un any “rècord” amb uns ingressos de 6.592 milions d’euros i el creixement de totes les unitats de negoci.

Més info: Grífols denuncia Gotham City per "danys financers i reputacionals"

En la trobada amb els analistes, el president executiu de Grifols, Thomas Glanzmann, ha defensat que es tracta d'un "any rècord" i ha defensat la "sòlida posició financera" de la companyia. No obstant això, després de la trobada les accions s'han desplomat de nou a la borsa i ha portat l'Íbex a tancar en un descens del 0,67% i situar-se a la frontera dels 10.000.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem