El preu del lloguer a Sant Cugat augmenta un 42% en quatre anys

Sant Cugat és la tercera ciutat de l'estat amb un lloguer més elevat

[A sota, gràfics amb xifres] Viure a Sant Cugat és cada vegada més car, amb el preu del lloguer creixent de manera exponancial any rere any. Segons un estudi del portal immobiliari Fotocasa, en els últims quatre anys les quotes de lloguer han augmentat un 42% al municipi, sent la quarta ciutat de tot l'estat espanyol amb un creixement més pronunciat. Un lloguer de 800 euros al 2014, ara se situa en més de 1.100 euros.

Segons l'informe del 2017, Sant Cugat va tancar l'any amb un lloguer de 14,10 euros per metre quadrat. Això vol dir que llogar un pis de 50 metres quadrats està per sobre dels 700 euros mensuals i, un de cent metres quadrats, per sobre dels 1.400. Aquesta dada deixa Sant Cugat com el tercer municipi de tot l'estat amb el lloguer més elevat.

"L'encariment del preu del lloguer és molt superior a Catalunya a causa de la tirada de Barcelona. Aquí els preus ja han superat els màxims registrats en els anys del boom", assegura l'informe de Fotocasa.

La problemàtica

La dificultat per l'accés a l'habitatge és un dels principals reptes que afronta Sant Cugat, com ha reconegut el mateix govern municipal. "Ens preocupa", va admetre el tinent d'alcalde Damià Calvet sobre l'augment dels preus i l'efecte que produeix en els santcugatencs que no poden fer front a aquestes tarifes. En aquest sentit, l'aposta de l'Ajuntament passa per fer més habitatge públic de lloguer.

En aquest context d'augment exponancials de preus, al juliol del 2017 va néixer el Sindicat de Llogaters de Sant Cugat per visiblitzar aquesta problemàtica i l'expulsió de molts veïns. "Sant Cugat té una problemàtica brutal de l'encariment del nivell de vida. Viure-hi s'està convertint en un luxe", explicaven en una entrevista al TOT.

Si fa uns anys semblava que els joves eres els principals amenaçats per no poder pagar el preu de Sant Cugat, ara la problemàtica s'ha estès: "Ja és un problema intergeneracional que afecta adults, famílies amb fills i persones grans. També afecta persones amb rendes mitjanes i feines normals que no poden assumir un augment del lloguer de 300 euros mensuals i han de marxar de Sant Cugat".

"Sant Cugat s'ha convertit en una zona residencial de gamma alta", reflexionava Xavier Soler, de Soler Finques, en un reportatge pel TOT.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem