El Sindicat de Llogaters recull testimonis d'abusos contra inquilins de Sant Cugat

La campanya té la finalitat de mostrar el conflicte i conscienciar a la ciutadania sobre el problema que afecta cada cop més a la població santcugatenca

El Sindicat de Llogaters i Llogateres ha publicat un vídeo que recull diferents testimonis d’abusos contra inquilins que viuen a Sant Cugat, i que "reflecteix l’angoixa de veïns i veïnes que des de fa ja sis mesos està denunciant el Sindicat". L'objectiu de la campanya és mostrar el conflicte i conscienciar al conjunt de la ciutadania sobre "l'expulsió silenciosa d'una cada cop més gran quantitat de població".

El vídeo s'ha difòs per les xarxes socials, acompanyat del hashtag #joemquedo, amb la finalitat de reivindicar el dret de tothom a un habitatge assequible, digne i segur a Sant Cugat.

El Sindicat recorda que "Sant Cugat és la ciutat més cara de Catalunya en habitatge, i la segona de l’estat espanyol" i que durant els últims anys els lloguers "s'han incrementat en un 60% fins a arribar a una mitjana de 996 euros al mes". 

"Una gran quantitat de població és expulsada silenciosament de les seves cases". Per tant, en aquest vídeo s'ha volgut donar visibilitat a diversos casos, com per exemple l’increment desproporcionat del preu del lloguer o les rescissions del contracte pel canvi de mans de l’edifici. 

Els objectius immediats del Sindicat són incrementar la participació ciutadana en els moviments de defensa dels llogaters i llogateres; reclamar a tots els partits polítics el compromís pel dret a l’habitatge i el suport per a la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans de 2013.

També insta a l’Ajuntament de Sant Cugat a posar mesures immediates contra els abusos i fer públics els casos d’especulació que afecten els llogaters de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem