Una start-up santcugatenca vol 300.000 € per la seva aplicació que planta cara a Google

Hello.app és una plataforma que permet guardar fotos i arxius de tota mena de manera descentralitzada i escapant del control de les grans corporacions

L'empresa emergent hello.app ha anunciat una campanya de micromecenatge de 200.000 euros per complementar la ronda de finançament de dos milions d'euros llançada a inicis d'enguany. L'operació, que s'obrirà el 20 de març a la plataforma Seedrs, requerirà una inversió mínima de 1.000 euros. El seu CEO, el santcugatenc Álvaro Pintado, ha explicat que l'objectiu principal “és poder treure l'aplicació mòbil com més aviat millor a Google Play i IOS perquè els usuaris no només puguin pujar informació, sinó també emmagatzemar dades de la xarxa a canvi d'una recompensa monetària”.

Més info: Álvaro Pintado, el jove santcugatenc que vol revolucionar internet competint amb Google

Durant els darrers mesos, la plataforma ha fet diverses passes estratègiques: des de la compra del seu domini web per valor de 107.000 euros fins a l'obertura d'una ronda de finançament per valor de dos milions, passant per una ronda d'inversió de 170.000 euros. Avui dia, hello.app ja compta amb inversors com ara IESEESADECastiventures o Bcombinator.

"D'aquí a poc, els nostres dispositius podran reemplaçar les grans granges de servidors centralitzats”

"D'aquí a poc, els nostres dispositius podran reemplaçar les grans granges de servidors centralitzats”, assegura Pintado. Per aquest motiu, el jove emprenedor ha apostat per hello.app, un ecosistema de web3 geo-redundant, xifrat, de codi obert i controlat pels mateixos usuaris. El CEO apunta que “si la gent pogués veure en una pantalla el valor monetari real d'allò que val tota la seva informació a Internet li donarien molta més importància”.

De moment, en tan sols tres mesos, hello.app ja ha reunit un total de 150.000 usuaris i la plataforma ha experimentat un creixement d'un 2.500%. Així, es planteja un futur prometedor tant per al programari com per a Pintado, qui es troba, de mica en mica, més a prop d'un dels principals objectius econòmics de la iniciativa: assolir un valor d'un bilió d'euros i convertir-se en un unicorn en els pròxims tres anys.

La competència de Google

"Si aconseguim el nostre objectiu, serà un abans i un després a internet", va assegurar Pintado en una entrevista al TOT Sant Cugat. Amb només 19 anys ha desenvolupat aquesta aplicació que vol plantar cara als gegants d'internet com Google. És una plataforma que permet guardar fotos i arxius de tota mena de manera descentralitzada i escapant del control de les grans corporacions. A més, ofereix la possibilitat a qualsevol usuari a cedir part de l'emmagatzematge del seu mòbil per guardar informació d'altres usuaris i guanyar diners a canvi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem