HP anuncia acomiadaments d'entre 4.000 i 6.000 empleats

HP té a Sant Cugat el seu centre mundial d'impressió en 3D, des d'on lidera els avenços d'aquesta tecnologia

L'empresa informàtica nord-americana Hewlett-Packard (HP) s'ha sumat a la onada d'acomiadaments de grans companyies tecnològiques com Meta i Amazon i ha anunciat que acomiadarà entre 4.000 i 6.000 empleats entre el 2023 i el 2025 per compensar la caiguda de vendes d'ordinadors. Tot i això, no s'especifica a quins centres afectaran els acomiadaments.

HP té a Sant Cugat un dels seus campus més destacats, com el centre internacional d'impressió en 3D o de gran format. Algunes de les innovacions en les impressores 3D han sortit des dels laboratoris santcugatencs.

Més info: HP obre a Sant Cugat un centre per liderar la innovació mundial del 3D

En un comunicat, l'empresa amb seu a Palo Alto (Estats Units) va informar aquest dimarts que endegaria un pla de transformació anomenat Future Ready, és a dir, preparats pel futur. Un pla que comportaria un "estalvi de costos estructural important mitjançant la transformació digital, l'optimització de la cartera i l'eficiència operativa". L'empresa calcula que aquestes accions permetran un estalvi de 1.360 milions d'euros el 2025.

Els resultats donats a conèixer mostren que els ingressos del quart trimestre van ser de 14.800 milions de dòlars, un 11,2% menys respecte al període de l'any anterior. A més, les vendes del negoci van caure un 13%, fins als 10.300 milions de dòlars.

Lores: "Hem tingut un final sòlid del nostre exercici fiscal tot i navegar per un entorn volàtil"

"Hem tingut un final sòlid del nostre exercici fiscal tot i navegar per un entorn volàtil i la reducció de la demanda al segon semestre", va defensar Enrique Lores, president i conseller delegat d'HP, en el comunicat. Lores afegia que la nova estratègia "permetrà servir als clients i impulsar la creació de valor a llarg termini reduint els nostres costos i reinvertint en iniciatives clau de creixement per posicionar el nostre negoci per al futur".

D'altra banda, preveu que haurà de fer front a aproximadament 1.000 milions de dòlars en costos laborals i no laborals relacionats amb la reestructuració.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem