L’IBI no pujarà més a Sant Cugat el 2012

La pujada de l'impost que planteja el govern espanyol no afectarà la ciutat

L’increment de l’Impost sobre els Bens Immobles (IBI) que el govern espanyol pretén implementar no afectarà Sant Cugat. Això és així perquè la revisió cadastral dels habitatges santcugatencs es va dur a terme l’any 2005, uns dels anys en què els preus estaven més alts a causa de la bombolla immobiliària. Per aquest motiu, els pisos dels municipis que van fer la revisió cadastral els anys 2005, 2006 i 2007 no es veuran perjudicats per la pujada d’impostos del nou executiu espanyol.

La revisió cadastral, efectuada per la Direcció General del Cadastre, no s’hauria de tornar a fer (en principi) fins l’any 2015. Una altra opció és que l’Ajuntament insti aquest òrgan pública fer una nova revisió. Tenint en compte la davallada dels preus de l’habitatge els darrers anys el tinent d’alcalde d’Economia i Empresa, Carles Brugarolas, no descarta que l’Ajuntament acabi prenent aquesta mesura a mig termini. Malgrat això, ha assegurat que durant el 2012 no s’instarà aquesta nova revisió.

Amb tot, l’IBI pujarà un 5% de mitjana a Sant Cugat el 2012. Tot i que s’ha baixat un any més el tipus impositiu del 0’52 als 0’505%, el rebut d’aquest impost augmenta. Això és així per culpa de la revisió cadastral del valor dels immobles que provoca que aquests incrementin el seu valor any rere any i en conseqüència s’hagi de pagar més ja que la base sobre a que es calcula la deducció és més alta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem