L'Ajuntament, preocupat pel conflicte laboral a la concessionària de la neteja viària

Ha demanat assessorament als seus Serveis Jurídics per determinar quines actuacions poden dur a terme

Aquest divendres, dia 5 de juny, els treballadors de l'empresa encarregada de la neteja viària es trobaran amb membres de l'equip de govern en un últim intent per evitar la convocatòria d'una vaga indefinida del servei de recollida de residus. La tinent d'alcalde de Serveis Urbans en funcions, Cristina Paraira, ha explicat al TOT que estan preocupats per aquesta situació i que faran tot el possible per evitar la vaga.

L'Ajuntament ha posat la qüestió en mans dels seus Serveis Jurídics, que determinaran quines actuacions pot dur a terme el consistori. Per això, des de l'equip de govern han demanat als treballadors que a la reunió d'aquest divendres aportin tota la informació al voltant de les sancions injustificades que han rebut, un dels motius principals de la vaga que volen dur a terme.


Un cop l'Ajuntament disposi d'aquesta informació, valorarà les actuacions a dur a terme; tot i que Paraira alerta que "la relació formal és entre l'empresa i els treballadors". Tot i això, assegura que sempre han recolzat als empleats: "Sempre que els treballadors han tingut algun problema, hem estat al seu costat. "Si s'estan produint accions injustificades per part de l'empresa, farem el que toqui".

Concessió amb polèmica

Des que el 2011 Valoriza va guanyar el concurs de la neteja viària de Sant Cugat (6'6 milions d'euros anuals per un termini de 10 anys més dos de prorrogables), els conflictes amb els treballadors s'han succeït. Des de llavors, les protestes i queixes dels treballadors han estat nombroses i en un primer moment ja van mostrar la seva preocupació sobre perquè acomiadessin treballadors antics.

Més endavant, el maig del 2013, els treballadors de Valoriza ja van estar vuit dies de vaga perquè no rebien percepcions del seu salari. I l'octubre del mateix any, un centenar d'empleats de l'empresa van anar al Ple Municipal per queixar-se que no estaven cobrant el que tocava.

No obstant, la tinent d'alcalde en funcions fa una valoració positiva de la concessió: "La valoració del servei és bona". I és que Paraira destaca com ara l'Ajuntament té molt control sobre la concessió i té informació de les rutes, la feina que es fa... I és que el contracte amb Valoriza inclou una clàusula per la qual es paga en funció del servei i, si aquest no es fa amb la màxima qualitat, la quota que ha de pagar l'Ajutnament baixa.

Sobre les queixes dels treballadors durant aquest temps, considera que en imposar-se "una nova manera de treballar" poden sorgir algunes problemàtiques.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem