La benzinera Gríful del centre tancarà abans d'acabar l'any

S'hi construiran 44 pisos de protecció oficial de lloguer per a gent gran, 1.000 metres quadrats de sostre comercial i un aparcament de 100 places que connectarà amb el mercat de Pere San.

La benzinera Gríful del centre de la ciutat té els dies comptats. Fa anys que la família propietària de tres benzineres a Sant Cugat i l’Ajuntament mantenen converses sobre el futur d’aquesta instal·lació i sembla que ara la retirada dels sortidors de benzina es durà a terme abans d’acabar l’any 2012.

Moviment ja anunciat

El Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat ja va obrir la porta (urbanísticament parlant) a tots aquests canvis el mes de setembre del 2011. Aquest òrgan va aprovar una modificació puntual del Pla General Metropolità per traslladar sòl edificable de la zona de Can Busquets amb geometria no aprofitable al centre del municipi. Una de les àrees afectades per aquesta permuta va ser la de benzinera Gríful del carrer de Rius i Taulet. Els plans en aquesta zona passen per destinar un espai de 1.000 metres quadrats de sostre comercial a noves botigues i per la construcció per part de Promusa d’habitatge protegit per a gent gran.

El resultat de l’operació serà la construcció d’una edifici de tres plantes que ocuparà els terrenys de l’actual benzinera i el del costat on hi ha un aparcament privat. El projecte també inclou un pàrquing sota el nou edifici de dues plantes per a unes 100 places. Es preveu que l’aparcament tingui sortida directa a l’Av. Catalunya, amb un nucli d’ascensors, per donar servei als clients del mercat de Pere San i als establiments comercials de la zona.

Quasi 40 anys de servei
La benzinera del carrer de Rius i Taulet porta gairebé 40 anys servint combustible als veïns de Sant Cugat. Anna Gríful, membre de la família propietària del negoci, assegura que “no teníem cap pressa per tancar els sortidors i ens sap greu haver d’abaixar la persiana del primer negoci familiar que vam obrir a la ciutat”. Gríful assegura que encara no estan 100% satisfets amb l’avantprojecte que ha redactat Promusa ja que encara s’està negociant quina part dels locals comercials que s’hi construiran es quedaran en mans d’aquesta família de botiguers santcugatencs.

La família ha admès que anys enrere diversos grups immobiliaris s’havien interessat pels terrenys però que la crisi ha fet minvar les ofertes en aquest sentit. A més, abans d’edificar calia que es desbloquegés la qualificació urbanística dels terrenys, fet que va pesar força a la balança a l’hora de decantar-se per l’opció dels pisos de protecció oficial que volia construir l’equip de govern. Cal recordar que el tancament de la benzinera i la promoció de pisos protegits era un dels projectes del programa electoral de CiU durant les darreres eleccions.

Reubicar treballadors
La família Gríful regenta tres benzineres amb 35 treballadors. Amb el tancament de la instal·lació de Rius i Taulet la majoria dels empleats seran reubicats en les altres dues benzineres a Can Solà i la Ronda Nord tot i que caldrà prescindir dels serveis d’algun operari. Segons Anna Gríful “la nostra intenció no és fer un expedient de regulació d’ocupació sinó salvar la majoria dels llocs de treball”. Així, els plans de l’empresa passarien per suprimir els treballadors de temporada per tal de mantenir la plantilla fixa dels locals. Amb tot, mentre no comencin les obres a Rius i Taulet es mantindrà la botiga oberta encara que es deixi de dispensar benzina.

El nous edifici no serà una realitat fins l’any 2015. Així doncs, ens haurem d’esperar per veure com canvia la fesomia d’un dels carrers més transitats de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem