La Cecot confia en la proposta del govern per reduir la morositat d'ajuntaments

La patronal vallesana creu que el Pla de reducció de pagaments a proveïdors de l'administració ajudarà a que no tanquin pimes i autònoms

"Que les administracions paguins als seus proveïdors tard i malament ha provocat el tancament de més d'una pime i microempresa el darrers tres anys. Per això, el fet que el govern central proposi per fi un Pla de reducció de pagaments a proveidors és una bona notícia". El president de la patronal vallesana Cecot, Antoni Abad, té clar que el pla aprovat pel consell de ministres aquest divendres permetrà evitar tancaments de petites societats, segons recull en un comunicat la patronal.

Fa uns dies, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar un nou “procediment” per reduir en “setmanes” el termini de pagament de les administracions públiques als proveïdors per tal d'ajustar-se al que marca la llei. Els ajuntasments tindran que subministrar al Ministeri d'Hisenda abans del 15 de març les factures pendents de pagaments amb proveïdors i, abans del 31 del mateix mes hauran d'enviar un pla d'ajustament que els permeti fer front en un futur a aquestes deutes. La proposta també preveu una línia de crèdits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per als consistoris.

En el cas de Sant Cugat, el temps que transcorre entre el registre d’entrada d’una factura d’un proveidor de l’Ajuntament fins al pagament de la mateixa és de 38 dies, mentre que la llei fixa que l'administració ha de pagar a 30 dies.

A tot Espanya, el deute dels ajuntaments amb els proveïdors és el més gran de totes les administracions i, conjuntament amb les comunitats autònomes, deuen a empreses entre 30.000 i 50.000 milions de euros.




Més informació
 
Comentaris

Destaquem