La 2a Marató d'Estalvi Energètic arriba a Sant Cugat per reduir la pobresa energètica

De l'1 al 28 de febrer, 10 equipaments municipals prendran mesures rebaixar la factura ambiental (llum, aigua i gas)

Durant el mes de febrer se celebra la segona edició de la Marató de l'Estalvi Energètic, una iniciativa que pretén reduir el consum d'energia d'alguns equipaments de la ciutat i donar els beneficis a llars en situació de pobresa energètica.

Enguany hi participen 12 ajuntaments, 8 més que l'any passat, i a Sant Cugat el projecte es desplegarà en 10 edificis municipals. Així doncs, es vol donar continuïtat a una iniciativa que l'any passat va estalviar 5.553 euros i que va permetre ajudar econòmicament a 18 persones del municipi.

Els deu equipaments de la ciutat que participaran en la Marató són el Teatre-Auditori, el Conservatori-Escola de Música Victòria dels Àngels, el Casal de Mira-Sol, el Casal Torreblanca, l'Escola Pins del Vallès, l'Escola Pi d'en Xandri, l'Escola Turó de Can Mates, el Pavelló de Valldoreix, la ZEM Jaume Tubau i  la Casa Mónaco.

Entre els 12 municipis que hi participen aquest any, que en total sumen 62 equipaments, s'hi han implicat més de 2.000 treballadors, 10.000 alumnes i un total de 100.000 usuaris. A banda de les quatre ciutats que van participar en la primera edició, que són el Prat del Llobregat, Sant Boi del Llobregat, Granollers i Sant Cugat; enguany s'hi han sumat els ajuntaments de Badalona, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

El projecte

La iniciativa té com a objectiu reduir un 10% del consum energètic dels 62 equipaments participants. Aquesta xifra es tradueix en més de 300.000 kWh d'electricitat i fins a 1.500 md'aigua. La majoria de les mesures que inclou el projecte han estat proposades pels mateixos treballadors. Es tracta, per exemple, de la reducció de les hores de climatització i d'il·luminació, d'aturades parcials d'ascensors i la reducció de la freqüència de neteja dels filtres, entre d'altres.

Els diners que s’estalviïn serviran per fer reformes de manteniment en domicilis de persones amb vulnerabilitat social i que tinguin risc de patir pobresa energètica. Els beneficiaris, que han de ser majors de 65 anys, són seleccionats a partir de dades dels Serveis Socials de l'Ajuntament, dels Serveis d'Ajut a Domicili i del projecte Millorem els Habitatges de Promusa.

A més de fer millores als habitatges de les persones en situació de vulnerabilitat, com aïllar les finestres, canviar els escalfadors d'aigua o arreglar els dipòsits d'aigua dels lavabos, el programa vol  promoure les bones pràctiques per estalviar electricitat, gas i aigua entre els treballadors dels edificis involucrats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem