La comunitat xinesa celebra l'Any Nou a Sant Cugat

150 persones, entre personalitats del món polític i empresarial xinès i català, s'han trobat per fer lligams entre Catalunya i la Xina

A Catalunya hi ha 60.000 xinesos. Una petita representació de la comunitat va donar la benvinguda a l'Any Nou Xinès a Sant Cugat. 150 convidats, entre personalitats polítiques i empresarials de la Xina i Catalunya que van assistir al sopar, entre els quals el Cònsol General de l'Ambaixada de la Xina a Barcelona, el Sr. Heng Tang, i el President de l'Associació de la Promoció de Comerç España-Xina, el Sr. Yongyi Chen. Heng Tang va agrair als assistents catalans el suport que sempre donen a la comunitat xinesa.

Per part de l'Ajuntament de Sant Cugat, els va donar la benvinguda a la ciutat la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Govern Obert i Innovació, Joana Barbany. També hi havia l'alcaldessa de Montgat i empresaris del sector econòmic i gastronòmic. La Mútua General de Catalunya va ser l'encarregada d'atendre la comitiva xinesa a la ciutat i d'organitzar la trobada.



El motiu de la trobada va ser el de celebrar un Nou Any Xinès (l'any del Gall) que comença el 28 de gener. És una celebració molt tradicional i festiva a la Xina, que es pot comparar amb la celebració del Nadal a Catalunya. Durant 20 dies, els xinesos fan festes i organitzen sopars. De fet, aquest sopar a Sant Cugat, concretament al restaurant La Masia, ha estat el primer acte de celebració. Aquest dijous, 9 de febrer, al Fòrum de Barcelona, 4.000 xinesos es trobaran per festejar el nou any amb danses folklòriques de la Xina. L'acte comptava amb un pica-pica previ i s'acabava amb un sopar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem