El mercat de Volpelleres va guanyant vida

El 21 de maig va obrir el mercat municipal de Volpelleres, una demanda de molts veïns que reclamaven comerç de proximitat

El 21 de maig va obrir les seves portes el mercat municipal de Volpelleres, un espai llargament reivindicat per veïns i veïnes d'un barri que en els últims anys ha guanyat molta vida però que encara té certa mancança en els serveis. És per això que el mercat municipal es veia com una necessitat per dinamitzar el comerç de proximitat i perquè els veïns poguessin fer les seves compres diàries prop de casa.

De les setze parades disponibles al mercat, per ara n'hi ha quatre d'obertes i s'espera que pròximament n'obri una altra. Poc a poc, el mercat de Volpelleres va guanyant vida tot i que l'arrancada ha estat complicada. Des de l'Ajuntament confien en el projecte i esperen que es repliqui l'èxit viscut a Mira-sol. "A Mira-sol també va costar, però estem segur que a mig-llarg termini funcionarà igual de bé", explica Elena Vila, tinent d'alcaldia de Comerç.

I és que el model és similar al de Mira-sol, amb aparcament gratuït, mercat i supermercat. La voluntat és que es converteixi en un centre neuràlgic i comercial de Volpelleres.

Una llarga demanda

"El mercat és una reivindicació de fa anys, era un dels equipaments que ens quedava per consolidar", explica el president de l'Associació de Veïns de Volpelleres, Alberto Valcarce, que s'ha mostrat satisfet de la posada en marxa de l'espai després de diversos ajornaments.

Per Valcarce, el mercat anirà prenent forma "mica en mica" amb l'obertura de noves parades i demana "paciència" i tenir present l'experiència de Mira-sol. "La resposta dels veïns és positiva, hi ha molta expectació cada vegada que obre una nova parada", afegeix el president, que creu que els veïns reclamàven un mercat.

A més, considera que amb el nou mercat es pot anar dinamitzant tot l'entorn comercial amb l'obertura de nous locals en l'eix entre el carrer de Benet Cortada i la plaça dels Rabassaires de Volpelleres. Ara, des de l'Associació estan treballant perquè Amazon o Correus obrin un punt de recollida de paquets a l'entorn del mercat, fet que, consideren, li aportaria més vida.

 

Una rostisseria, última incorporació

mercat de volpelleres 6

La rostisseria Tocat de l'Ala obre de dimarts a diumenge FOTO: Bernat Millet

 

L'última incorporació al mercat és la rostisseria Tocat de l'Ala, que ofereix menjar preparat casolà, cuinat per ells mateixos, i pollastres a l'ast. Està situada en una de les parades exteriors, al carrer de Benet Cortada. "Ens va sorgir l'oportunitat i tenia moltes ganes de muntar un negoci. Soc cuiner i vam pensar que al barri feia falta una oferta de rostisseria i de menjar preparat de qualitat", explica Marc Blasco, propietari de l'establiment i veí de Volpelleres, que afegeix: "La resposta de moment és positiva, la gent ho agraeix i ens diu que feia falta".

Marc Blasco (Tocat de l'Ala): "El mercat era molt necessari"

I és que com a veí de Volpelleres, Marc Blasco té clar que el mercat era una necessitat pel barri: "Volpelleres és el barri més nou de Sant Cugat i fa uns anys, quan vam arribar, estava molt buit. Ara ha crescut molt i hi ha molta vida i el mercat era molt necessari. Abans ens havíem de desplaçar a Mira-sol o Torreblanca". A més, en el seu cas també obren els diumenges, fet que els veïns agraeixen, asseguren, perquè era un dia amb molt poc comerç obert al barri.

Sobre el futur del mercat, el propietari de Tocat de l'Ala confia que amb l'obertura de noves parades vagi guanyant molta més vida i que es converteixi en l'opció preferent dels veïns i veïnes. "Estan fent molts nous habitatges i la gent podrà comprar prop de casa. Esperem que hi hagi una oferta variada i de qualitat i la gent hi pugui fer tota la compra", destaca.

El peix, primera parada

La peixateria Fish Market va ser la primera parada en obrir al mercat de Volpelleres, tot just un mes després de la seva inauguració. Va ser la iniciativa de dos germans que treballaven en peixataries de Torreblanca i Mira-sol i van voler obrir el seu propi negoci. "Ens feia il·lusió posar una parada en un mercat pels clients i pel gènere", explica Giovani Francisco Acuña, un dels propietaris

mercat de volpelleres 12

Per ara, a l'interior del mercat només hi ha dues parades obertes FOTO: Bernat Millet

Tot i que van començar sols i hi ha dies de menys afluència, estan satisfets amb la resposta de la població i esperen que vagi a més: "A mesura que obrint més parades, la idea és que vagi venint més gent a comprar. La gent s'acostumarà més a venir al mercat i podrà comprar-ho tot". Segons Acuña, no només venen veïns de Volpelleres, sinó que també arriben clients d'altres punts de Sant Cugat i fins i tot algun de Cerdanyola.

 

La fruiteria

La segona parada interior en oferir els seus productes al mercat de Volpelleres ha estat la fruiteria i verduleria Can Quimet Gall, coneguts ja a Sant Cugat perquè estaven presents en els mercats dels dijous. "Quan va sortir l'oportunitat de poder venir al mercat de Volpelleres i vam decidir venir, ens feia il·lusió estar a Sant Cugat amb una parada fixe", explica Ariadna Escocell, copropietària.

Són pagesos de Lliça de Munt i disposen d'un hort ecològic i una granja de gallines ponedores i, a banda dels seus productes, ofereixen fruita i verdura d'altres petits pagesos de l'entorn.

mercat de volpelleres 19

La nova fruiteria del mercat de Volpelleres FOTO: Bernat Millet

"De moment esperem que la gent ens vagi coneixent. Pels pocs dies que portem, sembla que estaven esperant que obríssim i hi ha bona acollida. Hi ha molts veïns i hi ha poc servei al barri, cobrim aquesta necessitat", celebra Escocell, que afegeix: "Esperem que el mercat es converteixi un petit nucli amb una oferta comercial prou atractiva perquè vinguin els veïns a comprar".

Suport de l'Ajuntament

A banda d'aquestes tres parades, també hi ha un bar de frànkfurts a les parades exteriors i la pròxima obertura es preveu que sigui una xarcuteria. Per tal de facilitar l'obertura de més parades i que el mercat vagi guanyant vida, l'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit establir una sèrie de beneficis pels pròxims paradistes, com bonificacions o reduccions en els anys de concessió.

Així mateix, impulsarà campanyes de publicitat i digitals per donar-lo a conèixer entre els veïns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem