Mobile World Congress a Sant Cugat: ple gairebé absolut als hotels i empreses a la fira

Els hotels de Sant Cugat viuen la seva temporada més forta amb el Mobile i per algunes empreses santcugatenques és una oportunitat

Aquest dilluns 26 de febrer comença el Mobile World Congress a Barcelona, que es converteix durant tota la setmana en l'epicentre mundial de la telefonia mòbil i les noves tecnologies com la intel·ligència artificial. La capital catalana espera rebre 94.000 visitants internacionals en una fira que el 2023 va generar 461 milions d'euros i 9.100 llocs de treball temporal. I Sant Cugat, per la seva proximitat amb Barcelona, hi participa de manera rellevant: pels hotels és la temporada més alta i per algunes empreses també és el moment de donar-se a conèixer internacionalment.

Els hotels fan l'agost

A tres dies de començar el Mobile World Congress (divendres 23 de febrer), el 88% de les habitacions d'hotel i apartaments turístics de Sant Cugat estaven plenes, segons les dades de Booking.com. Només tres allotjaments tenen disponibilitat: B&B Hotel Barcelona Sant Cugat, Hotel Venture Sant Cugat i Aparthotel del Golf. Els preus van entre els 400 i els 800 euros per tres nits. Tota la resta no tenen cap habitació lliure entre el 26 i el 29 de febrer. I és que la setmana del MWC és la més forta de l'any pels hotels de Sant Cugat.

Més info: Els hotels de Sant Cugat fan l'agost amb el Mobile World Congress: 800 euros per tres nits

I els preus es disparen com en cap altre moment: alguns establiments gairebé multipliquen les seves tarifes per dos durant els dies del Mobile World Congress. Una realitat de Sant Cugat és que el públic dels hotels és principalment professional i vinculat al teixit empresarial de la ciutat. Això explica que les habitacions siguin més cares entre setmana que els caps de setmana i que l'agost sigui l'època amb els preus més baixos. 

El preu de tres nits en algun hotel de la ciutat ha superat els 900 euros durant el Mobile World Congress i la majoria gairebé multipliquen per dos el preu habitual. Així ho va constatar el TOT fa unes setmanes, quan encara hi havia disponibilitat. 

captura de pantalla 2024 01 30 a les 9 24 31

 

Empreses santcugatenques al Mobile World Congress

El Mobile World Congress també és la gran oportunitat d'empreses catalanes per teixir noves relacions, donar a conèixer el seu producte i descobrir els últims avenços. I Sant Cugat també hi té una certa presència. Per una banda, dues startups santcugatenques seran a l'espai 4YFN, que és la fira per les empreses emergents dins del Mobile World Congress. 

Una d'elles és Hello.app, impulsada pel santcugatenc Álvaro Pintado i que vol revolucionar internet plantant cara a gegants com Google. Es tracta d'una plataforma que permet guardar fotos i arxius de tota mena de manera descentralitzada i escapant del control de les grans corporacions a través de la tecnologia blockchain. A més, ofereix la possibilitat a qualsevol usuari de cedir part de l'emmagatzematge del seu mòbil per guardar informació d'altres usuaris i guanyar diners a canvi.

Més info: Álvaro Pintado, el jove santcugatenc que vol revolucionar internet competint amb Google

Una empresa emergent santcugatenca serà Vottun, que també ofereix solucions basades en tecnologia blockchain a les companyies per avançar en el seu procés de digitalització. No és la primera vegada que hi participa. La seva confundadora, Marta Vallès, va explicar al TOT el que aporta aquesta presència: "Ens interessa molt per tenir més visibilitat dins del sector de la tecnologia, perquè ens coneguin socis, inversors i empreses".

D'altra banda, hi ha una gran companyia internacional arrelada a Sant Cugat que participarà al Mobile World Congress. És la farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim, que té a Sant Cugat una de les seves seus principals. Hewlett Packard Enterprise, que va néixer com una divisió d'HP, amb una de les seves seus més rellevants a Sant Cugat, també hi participa. 

També està present al Mobile l'empresa santcugatenca Fractus, coneguda mundialment per patentar la tecnologia que va permetre passar les antenes dels telèfons mòbils de l'exterior a l'interior dels aparells i que ha derrotat gegants com Samsung.

Més info: Fractus, la tecnologia feta a Sant Cugat que va derrotar a Samsung

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem