Una empresa de Sant Cugat posa en marxa el nou servei de bus interurbà a Aràbia Saudita

Moventis va guanyar el concurs per gestionar la nova xarxa de transport interurbà a Aràbia Saudita per més de 500 milions d'euros

Moventis ha posat en marxa un nou servei de transport d'autobus interubà a Aràbia Saudita. Conegut com a Intercity, dona cobertura a 60 ciutats situades en la zona nord-oest, incloent-hi Gidda i el corredor del Mar Roig, amb ramals que connecten importants ciutats com La Meca, Medina i Riad. Moventis és la divisió de mobilitat col·lectiva de l'empresa Moventia, amb seu a Sant Cugat.

Més info: Castells (Moventis): “Estem convençuts que si la gent prova el servei de bus, li agradarà”

La xarxa de transport, operada per Moventis dins del consorci Northwest Bus, està composta per 23 línies i 200 expedicions diàries, a través de les quals es preveu transportar fins a 1,5 milions de persones cada any. El consorci ha adquirit 150 busos de dotze metres. “Hem aixecat un projecte partint de zero. Des del mes de febrer hem contractat 500 empleats (400 conductors i 100 persones de staff) provinents de fins a deu països diferents. També hem instal·lat 11 bases operatives i punts de venda propis per tot el país", ha destacat Jordi Castells, director general de Moventis, en un comunicat. 

Moventis va guanyar el concurs per gestionar aquesta xarxa de busos a principis de 2023 amb un contracte per deu anys i per més de 500 milions d'euros. D'aquesta manera, la companyia es consolida com l'operador internacional amb major presència al país.

[Imagen 03] Moventis   Inicio de las operaciones del servicio Intercity en Arabia Saudí 7nov2023

Els busos de Moventis a Aràbia Saudita FOTO: Cedida

Rècord de passatgers a La Meca

D'altra banda, Moventis ha assolit la xifra de 100 milions de passatgers transportats a La Meca, des de que va posar en marxa aquest servei el 2022. En aquest cas, l'empresa de Sant Cugat forma part d'un consorci que ofereix el servei d'autobusos urbans pels habitants de La Meca i els milions de peregrins que hi van cada any. Aquesta xarxa està formada per 12 línies, més de 400 vehicles i més de 1.200 treballadors. 

Moventis va iniciar la seva expansió internacional el 2016 i actualment ja opera a transports a França, Portugal, Polònia, Finlàndia, Perú i Aràbia Saudita.

Nascuda el 1923, Moventia és una empresa familiar especialitzada en el sector de la movilitat que compta amb dues divisions: Moventis, dedicada al transport públic i col·lectiu; i Movento, especialitzada en la mobilitat privada a través de la distribució, venda, manteniment i lloguer de vehicles. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem